ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Εξαγορά ακινήτου για την στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Τελευταία ενημέρωση:

Ένα εξαιρετικό ακίνητο 10,5 περίπου στρεμμάτων αναμένεται ν΄αποτελέσει «πολύτιμο εργαλείο» τα επόμενα χρόνια για τον δήμο Αγίου Νικολάου, αφού σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό, δίδεται η δυνατότητα ανάπτυξης των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πιθανότατα και άλλων Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και φιλοξενίας μέρους των δραστηριοτήτων του Δήμου.

Όπως έγινε γνωστό σε οικονομική προσφορά που κατατέθηκε σήμερα (2/4) για την αγορά ακινήτου,στα γραφεία του δήμου, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεραμβέλλου ΑΕΣ, κατοχύρωσε την προσφορά ακινήτου στην περιοχή Γλύμματα, ύψους :445.000 ευρώ, δεδομένου ότι η δεύτερη προσφορά που υπήρξε δεν πληρούσε τους όρους που ήταν απαραίτητοι (εγγυητική επιστολή), για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, μετά το πέρας της σχετικής διαδικασίας, δήλωσε : » Επιτυχώς, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την εξαγορά ακινήτου, που αν μη τι άλλο, έρχεται έστω και καθυστερημένα να τακτοποίησει την εκκρεμότητα που υπάρχει ήδη από την δεκαετία του 80!  Εν προκειμένω να βρεθεί ακίνητο που θα αποδοθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε ανταλλαγή με το ακίνητο που είχε προσφέρει η υπηρεσία, προκειμένου να ανεγερθεί το συγκρότημα των Λυκείων στην περιοχή του Ξεροκάμπου.

Υπάρχει – πρόσθεσε – η αρχική σκέψη να δοθεί το συγκεκριμένο ακίνητο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την ανέγερση κτιρίου της Π.Υ και ίσως της Αστυνομίας, προκειμένου να οργανωθούν καλύτερα οι υπηρεσίες αυτές που σήμερα βρίσκονται εκτός πόλεως και ιδιαίτερα σε σημεία που δημιουργούν ζητήματα πρόσβασης και αποχώρησης αναφορικά με το εθνικό δίκτυο.

Τέλος όπως έκανε γνωστό  4-5 στρέμματα από το συγκεκριμένο οικόπεδο θα χρησιμοποιηθούν από το δήμο, για την δημιουργία μηχανοστασίου.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close