ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Εργα και μελέτες σε εξέλιξη

Ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός ενημερώνοντας τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου αναφέρθηκε και στα παρακάτω έργα και μελέτες που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης στην πόλη. 

♦ Μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα υπογράψουμε τη σύμβαση για το νέο βρεφονηπιακό σταθμό. Αυτό σημαίνει ότι σε 2-3 χρόνια περίπου, το σίγουρο είναι ότι το ζήτημα της στέγης, για τα βρέφη και τα νήπια του Αγίου Νικολάου, θα λυθεί οριστικά. Δεν θα υπάρχουν παιδιά απέξω. Επιπλέον, σε αυτήν την υποδομή δημιουργούμε ένα μικρό θεατράκι με 250 περίπου θέσεις, οπότε θα μπορούμε να διοργανώνουμε εκεί και εκδηλώσεις.
♦ Από βδομάδα θα επανέλθει ο εργολάβος για τις ασφαλτοστρώσεις. Πρόκειται για μια σύμβαση που υπογράφηκε πέρυσι τον Ιανουάριο και μέχρι σήμερα έχει υλοποιηθεί περίπου το 45%. Θεωρητικά θα πρέπει να παραδώσει στο τέλος Ιανουαρίου το υπόλοιπο του έργου, κάτι το οποίο θεωρείται απίθανο. Υπάρχει αυτό το ζήτημα με τους εργολάβους, καθώς η νομοθεσία τους προστατεύει.
♦ Αυτός είναι και ο λόγος που ταλαιπωρούμαστε και με το ΡΕΞ όπου το έργο έπρεπε να είχε τελειώσει από τον Ιούνιο. Δώσαμε στον εργολάβο παράταση μέχρι το Σεπτέμβριο και μια δεύτερη μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Απειλήσαμε με έκπτωση με ό,τι αυτό σημαίνει. Αν καταφέρουμε μέχρι Γενάρη και Φλεβάρη να έχει τελειώσει θα είμαστε ευτυχείς. Ο ίδιος εργολάβος έχει πάρει και την εργολαβία των ανοιχτών αθλητικών χώρων, γήπεδα τένις και μπάσκετ και θεωρούμε ότι αν στραβώσει το ένα μπορεί να στραβώσει και το άλλο. Θα είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη σύμβαση προς το τέλος του χρόνου.

caffeine adv 2021

♦ Είναι έτοιμη η εργολαβία για τις μονώσεις όλων των σχολείων του Δήμου, προϋπολογισμού περίπου 4 εκατ. ευρώ.
♦ Από το πρόγραμμα Leader εγκρίθηκαν έργα στο Φινοκαλιά για το παλιό σχολείο και στα Λακώνια για την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Αγίου Νικολάου.
♦ Έχει υπογραφεί σύμβαση με αυτόν που θα μας κάνει την προμήθεια και τοποθέτηση των στεγάστρων της Λίμνης. Προβλέπεται αποξήλωση και απομάκρυνση του συνόλου των υπαρχουσών υπαίθριων κατασκευών, η κατασκευή νέων σκιάστρων καθώς και η οργάνωση του χώρου, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.
♦ Θα γίνει αναμόρφωση της πλατείας του Αγίου Νικολάου, μαζί με την Αγία Τριάδα, όπου με πρόταση του μελετητή ουσιαστικά καταργείται η κυκλική κίνηση. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις είναι κατά κάποιο τρόπο αποτρεπτικές της κυκλοφορίας, να μην κατεβαίνουμε εύκολα στην πόλη με το αμάξι μας.

♦ Ετοιμάζομε δύο θέσεις πάρκινγκ για μηχανές. Η μια δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο απέναντι από τον ΟΤΕ και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε ένα αδόμητο κομμάτι δίπλα από τον ΟΤΕ.
Για τη στέγαση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου έχουν προκύψει δύο συνεχόμενα οικόπεδα κοντά στο σχολείο και βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες. Έχουμε 2 στρέμματα με προοπτική για 3.
♦ Στα πλαίσια των ΟΧΕ, των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων, θα φτιάξουμε την οδό Πλαστήρα από τα πευκάκια της Λίμνης και κάτω, μέχρι τον κεντρικό δρόμο. Θα βάλουμε άλλα δέντρα, φαρδαίνουν τα πεζοδρόμια, θα μπει νέος φωτισμός.

neratzoulis neo

♦ Τον Οκτώβριο του χρόνου θα ανασκευάσουμε τη νότια πλευρά της λίμνης. Θα παραγγείλουμε και ειδικά φυτά για να κρατήσουν το πρανές.
♦ Για το Ειρηνοδικείο δεν ξέρω αν προλάβουμε να το βάλουμε μπροστά, σίγουρα μέσα στο 2020 έχουμε σχεδιάσει να το συντηρήσουμε. Όπως πήραμε το Ειρηνοδικείο, διεκδικούμε το Τελωνείο, το Φρουραρχείο και τον ΕΟΜΜΕΧ. Αν τα καταφέρουμε ο Δήμος μας θα έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες.
♦ Σχεδιάζουμε την αναμόρφωση του Λαγκού. Θα στρωθεί το δάπεδο με κυβόλιθους και θα γίνει μια μεγάλη παιδική χαρά για μεγάλους, σαν γυμναστήριο, θα εγκατασταθούν φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καινούργιοι φωτισμοί.

♦ Στο φετινό πρόγραμμα προβλέπονται 50.000 ευρώ για την ανακατασκευή των ραμπών. Επίσης θα κάνουμε και την αλλαγή των διαβάσεων. Δοκιμαστικά θα γίνει μια νέα διάβαση απέναντι από το καφέ Μέλι. Στις τωρινές διαβάσεις, επειδή το χρώμα δεν είναι ποιοτικά καλό, θα φτιάξουμε διαβάσεις με λωρίδες μαύρης και άσπρης πέτρας, καθώς η πέτρα πλένεται και καθαρίζεται τέλεια. Επίσης, επειδή οι περισσότερες διαβάσεις είναι σε λάθος θέση, ακριβώς στην άκρη του δρόμου και οι οδηγοί σταματούν επάνω στη διάβαση για να ελέγξουν, θα πρέπει οι διαβάσεις να πάνε λίγο πιο πίσω. Καλό θα είναι να βάλουμε και κάποιο καγκελάκι για να μην περνάει ο κόσμος από όπου θέλει.
♦ Είναι ενταγμένο σε ΕΣΠΑ και φαντάζομαι φέτος θα λειτουργήσει η δυνατότητα πρόσβασης σε παραλία ατόμων ΑΜΕΑ με ειδικούς μηχανισμούς.
♦ Ελπίζω μέχρι τέλος του χρόνου να έχουμε την καταγραφή κυκλοφοριακών και πληροφοριακών πινακίδων στον Άγιο Νικόλαο και την εκ νέου κατανομή τους.

♦ Μελετάμε τον τρόπο απόκτησης του πράσινου χώρου ανατολικά του Νοσοκομείου, μια υπόθεση που μας ταλαιπωρεί από το 2000.
♦ Το γραφείο Δημάρχου στην οδό Κοντογιάννη θα διαμορφωθεί σε γραφείο πολιτικών γάμων.
 Για το ΤΕΦΑΑ μας ζήτησαν 20 στρέμματα για τις εγκαταστάσεις… και τα έχουμε. Σύντομα θα είναι έτοιμη η τεχνική έκθεση.
♦ Αγοράσαμε το οικόπεδο για την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και σχεδιάζουμε ένα Διοικητικό Κέντρο Νομού για τα Σώματα Ασφαλείας.
♦ Σε εξέλιξη βρίσκεται η αλλαγή φωτισμού με Led, σε όλο το Δήμο, ένα έργο 3,5 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ευελπιστούμε να ξεκινήσει μέσα στο 2020.
♦ «Είναι πολλά αυτά τα οποία εξελίσσονται και δεν είναι μόνο κουβέντες. Η προηγούμενη περίοδος ήταν εκείνη που έπρεπε να ετοιμάσουμε έργα για να τα εντάξουμε σε προγράμματα», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button