Κρήτη

Αγιος Νικόλαος | Επιστολή στην 7η ΥΠΕ για την έλλειψη ιατρών στο Νοσοκομείο

Μόλις τρεις γιατροί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου απήυθηνε επιστολή προς τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα. Μπορμπουδάκη, προς τον υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Αγαπίου και προς το διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου κ. Ανδρεαδάκη σχετικά με τη δύσκολη κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται το ΓΝΑΝ λόγω έλλειψης ιατρών. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

Σε συνέχεια της από 15/6/2021 επιστολή μας θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι από 12/7/21 έχουν απομείνει πλέον μόνο 3 ιατροί στην κύρια  ΜΕΘ του Νοσοκομείου (όπου έχει ήδη  ανασταλεί η λειτουργία της ΜΕΘ COVID), ενώ και στο αναισθησιολογικό τμήμα συνεχίζονται τα προβλήματα, αφού με την τροποποίηση της απόφασης του διοικητή υπάρχει μόνο κάλυψη εφημεριών από αναισθησιολόγους του Νοσοκομείου Ιεράπετρας (και όχι πρωϊνού ωραρίου) και αναγκαστικά συνεχίζεται η αναστολή των περισσότερων τακτικών χειρουργείων.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όπως κατανοείτε, η κύρια ΜΕΘ για το μήνα Ιούλιο θα συνεχίσει να λειτουργεί μόνο χάρη στην προσπάθεια των 3 εναπομείναντων ιατρών, ενώ για τον Αύγουστο τίθεται σε αμφιβολία η συνέχιση της λειτουργίας της, αν δεν βρεθεί κάποια άμεση λύση.

Επίσης χρειάζεται να βρεθεί λύση και στο αναισθησιολογικό τμήμα, ώστε να μπορούν να καλύπτονται οι εφημερίες και να υπάρχουν τουλάχιστον δύο αναισθησιολόγοι στο πρωϊνό ωράριο για να ξεκινήσουν τα τακτικά χειρουργεία.


Ακόμη εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα  λειτουργίας και εφημέρευσης στην παθολογική κλινική (στο ΓΝΑΝ έχουν μείνει δύο παθολόγοι και στο πρόγραμμα εφημεριών συμμετέχουν  και οι δύο παθολόγοι του Νοσοκομείου Νεάπολης), στο ΤΕΠ, στην ορθοπεδική,  στην καρδιολογική κλινική και στο ακτινολογικό τμήμα.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας.

Εκ του ΔΣ


Σχετικά άρθρα

Back to top button