ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος | Επιστολή διαμαρτυρίας του Κυνηγετικού Συλλόγου προς τον Γ. Πλακιωτάκη

Επιστολή διαμαρτυρίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Εκ μέρους όλων των μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου απευθυνόμαστε σε εσάς, για να σας ζητήσουμε την συμπαράστασή σας καθώς και την αρωγή σας για το εν λόγω νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή που αφορά τα αδέσποτα ζώα και έρχεται σε ψήφιση  τις προσεχείς μέρες. Εκφράζουμε ως Σύλλογος τις  ενστάσεις και τις αντιρρήσεις μας   για βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου που αναρτήθηκε σε διαβούλευση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Γνωρίζουμε ότι είστε πάντα πρόθυμος να προσφέρεται τη βοήθειά σας, η οποία στην δική μας περίπτωση  είναι αναγκαία.

Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει την υποχρεωτική και καθολική στείρωση για όλα τα σκυλιά, είτε αρσενικά είτε θηλυκά είναι αυτά, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση για το εάν είναι κυνηγετικά, ποιμενικά, φύλακες, εργασίας, συντροφιάς, καθαρόαιμα ή ημίαιμα. Επιπροσθέτως, κανένας σκύλος δε θα επιτρέπεται στο εξής να γεννάει ούτε και μία φορά στη ζωή του, και ο μόνος τρόπος που θα επιτρέπεται να αποκτά κανείς σκύλο είναι από επαγγελματίες εκτροφείς (μετά την απόκτηση τους, και αυτοί οι σκύλοι θα στειρώνονται).

Αντιδρούμε κατηγορηματικά στο εν λόγω νομοσχέδιο που θα σπείρει ανέμους και θα θερίσει θύελλες στην Κοινωνία και έχει ως επίκεντρο τους «πολύτιμους φίλους» του ανθρώπου. Πρέπει να υπογραμμίσουμε πως το νομοσχέδιο δεν θα ωφελήσει τους Κυνηγετικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες που παλεύουν δεκαετίες για την ανατροφή των ζώων αλλά μόνο επαγγελματίες εκτροφείς. Επίσης πιστεύουμε ακράδαντα πως το κάθε ζώο έχει δικαίωμα στην διαιώνιση του είδους και δικαίωμα στην ελευθερία αφού κατά φύση γεννιέται ελεύθερο και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καταπατά συγκεκριμένες ελευθερίες στειρόνωντάς το.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos

Ελπίζουμε πως οι θέσεις μας θα εισακουστούν με στεντόρεια φωνή και το νομοσχέδιο θα καταψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής. Γνωρίζοντας την ευαισθησία της Κυβέρνησης για τα αδέσποτα ζώα καθώς και την δική σας, είμαστε βέβαιοι ότι θα σκεφτείτε σοβαρά τις αντιρρήσεις μας και θα προσπαθήσετε να τις μεταφέρετε στην ολομέλεια της Βουλής. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε να αποτραπεί το νομοσχέδιο.

Με βαθιά εκτίμηση,

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου

Κωνσταντίνος Πάγκαλος

και ο Γραμματέας Μιχαήλ Ατσαλάκης.

Σχετικά άρθρα

Back to top button