ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Εγκρίθηκαν 125.000 ευρώ για υποδομές στο λιμάνι


Τελευταία ενημέρωση:

Με την 128431/30-11-18 απόφαση του το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενέκρινε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2018, του έργου με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ». Το έργο θα υλοποιηθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου και το ύψος του εγκεκριμένου προϋπολογισμού είναι 125.000 ευρώ.Με την εγκεκριμένη επένδυση θα ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες υποδομές ασφαλείας στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου που προβλέπονται στο «Σχέδιο Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης». Η ύπαρξη και εφαρμογή του παραπάνω σχεδίου πέρα από την εναρμόνιση με την κείμενη νομοθεσία, θα προσδώσει επιπλέον κύρος στο λιμάνι και στις παρεχόμενες υπηρεσίες μας, με απώτερο σκοπό την προσέλκυση περισσότερων πλοίων και επιβατών στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

Για το θέμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου κ. Μπαρμπούνης Γεώργιος δήλωσε τα εξής:

«Η έγκριση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης του έργου που υποβάλαμε για ένταξη και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αποτελεί σημαντικό σταθμό για εμάς. Και αυτό γιατί αφενός, για πρώτη φορά Νομικό πρόσωπο ή Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου καταφέρνει να εντάξει έργο του στο ΠΔΕ και αφετέρου γιατί μετά την ολοκλήρωση του θα αναβαθμιστούν κατά πολύ οι παρεχόμενες λιμενικές υπηρεσίες από τον φορέα μας.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εργαζόμενους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου, γιατί χωρίς την συμβολή τους δεν θα μπορούσε να είναι εφικτή η σύνταξη και η υποβολή του φακέλου του έργου, εργαζόμενοι με φιλότιμο, αρκετές φορές και εκτός ωραρίου.

Δηλώνω ακόμη ότι, προσωπικά θα προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις για την αναβάθμιση και την πρόοδο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου όπως απορρέει από τις υποχρεώσεις μου ως Πρόεδρος του Δ.Σ, σε αγαστή πάντα συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Ζερβό Αντώνη, για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου. Εύχομαι, ελπίζω και θα αγωνιστώ ώστε η επιτυχημένη συνεργασία μας να συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, για να υλοποιήσουμε και να ολοκληρώσουμε το όραμα μας για το λιμάνι και την πόλη του Αγίου Νικολάου.

Καλές Γιορτές».

CNA Web

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close