ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος, Δήμαρχος: «Περί καθαριότητας…»“Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι ο δήμος λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις πραγματικές δυνατότητες που υπάρχουν και διεκδικεί για την ευρύτερη περιοχή, το καλύτερο δυνατόν . Είναι ανάγκη ν΄αντιληφθούμε ότι δεν μπορούμε να εκφράζουμε μόνο το επιθυμητό, αλλά πρωτίστως να εξετάζουμε και να επιδιώκουμε όλα όσα πραγματικά μπορούμε να προσφέρουμε στους πολίτες και να μην δημιουργούμε λαναθασμένες εντυπώσεις” .

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή τις δηλώσεις των επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών στον τοπικό τύπο, αναφορικά με τις προσλήψεις εποχιακών υπάλλήλων στον τομέα καθαριότητας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αναλυτικά οι δηλώσεις του :

“Στην εφημερίδα “Ανατολή”, (21/5),  καταγράφηκαν οι απόψεις των επικεφαλής του Δ.Σ,  αναφορικά με το εποχιακό προσωπικό του δήμου, όπου όπως είναι γνωστό, ξεκίνησαν οι διαδικασίες των σχετικών προσλήψεων. Οι τοποθετήσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις, όλων είναι απολύτως σεβαστές. Όμως θα πρέπει ν΄αντιληφθούμε, ότι για να μπορέσουν ν΄ αποκτήσουν  υπόσταση, θα πρέπει να στηρίζονται σε πραγματικά στοιχεία.

swell adv 2021

Αλλά ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Διαχρονικά ότι ο  Δήμος Αγίου Νικολάου,  προσλαμβάνει κάθε χρόνο εργάτες για την καθαριότητα, με βάση τ΄ ανταποδοτικά τέλη τα οποία τα οποία δεν διατίθενται μόνο για την πληρωμή των μισθών των συγκεκριμένων υπαλλήλων, αλλά και για την λειτουργία συνολικά της υπηρεσίας καθαριότητας (Αγορά μηχανήματων : Απορριμματοφόρο, Σκούπα, Καδοπλυντήριο – ΧΥΤΑ κ.α).

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Οι υπάλληλοι αυτοί, που υπογράφουν συμβάσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μήνες), θα πρέπει να προσλαμβάνονται έτσι ώστε, σε όλη την διάρκεια του χρόνου να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, αφού όπως είναι γνωστό, οι μόνιμοι υπηρετούντες υπάλληλοι δεν υπερβαίνουν τους 30 σε όλη την έκταση του δήμου (522 τ.μ).

Κατά συνέπεια για το 2020, η οικονομική υπηρεσία του δήμου, κατέδειξε την δυνατότητα που υπάρχει για τις προσλήψεις  που θα γίνουν με βάση τα υφιστάμενα οικονομικά στοιχεία.

Από τα 60 άτομα που έχει εγκρίνει το Υπ. Εσωτερικών, οι 35 θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πρώτη φάση (35 εργάτες, 4 οδηγοί και 1 χειριστής μηχανήματος) ενώ οι υπόλοιποι θα προσληφθούν τον Σεπτέμβριο(15 εργάτες, 4 οδηγοί και 1 χειριστής μηχανήματος), ώστε να μπορέσουμε να έχουμε προσωπικό μέχρι την επόμενη περίοδο.

Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι ο δήμος λαμβάνει σοβαρά υπόψη του, τις πραγματικές δυνατότητες και διεκδικεί το καλύτερο δυνατό για την πόλη και τις κοινότητες.

Επισημένουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου (1.358 θέσεις ), ο Δήμος Ηρακλείου, έχει 93 εγκρίσεις και ο Άγιος Νικόλαος (60) . Άρα αναλογικά πολύ περισσότερους.

Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού

Με αφορμή τις δράσεις που προγραμματίζονται στην πόλη και τις κοινότητες του δήμου, ο Δήμαρχος  Αγίου Νικολάου κ.Αντώνης Ζερβός, ευχαρίστησε τους εθελοντές για την πολυάριθμη και ουσιαστική συμβολή τους, δηλώνοντας, ότι  η συμμετοχή τους φανερώνει κατά τον καλύτερο τρόπο την ατομική και συλλογική ευθύνη, που ο καθένας διαθέτει.

“Οι δράσεις αυτές που απλώνονται σε όλη την έκταση του δήμου, αποδεικνύουν ότι οι πολίτες σέβονται και φροντίζουν τους χώρους που ζουν και δραστηριοποιούνται.

Ιδιαίτερα την περίδο αυτή, φάνηκε καθαρά, τι σημαίνει σωστή διαχείριση και ύπαρξη κοινόχρηστου χώρου. Το είδαμε, το ζήσαμε και είναι κρίμα να μην κοιτάζουμε την πραγματικότητα και την ουσία αλλά να λέγονται και να γράφονται πράγματα τα οποία δεν έχουν καμμία βάση.

Έτσι λοιπόν η υπηρεσία, καθαριότητας έχει συγκεκριμένο προγραμματισμό που σε επόμενη φάση θα προχωρήσει, ανάλογα με τα οικονομικά του Δήμου, δεδομένου ότι η υπηρεσία καθαριότητας έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Παρά τις υφιστάμενες δυσκολίες και την αποστελέχωση του δημόσιου τομέα, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαχειριστούμε τα κοινά μας πράγματα”.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button