Δευτέρα, 14 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΑγιος Νικόλαος: Δεν τίθεται θέμα μετακίνησης του μνημείου των ηρώων

Αγιος Νικόλαος: Δεν τίθεται θέμα μετακίνησης του μνημείου των ηρώων

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

“Η μετακίνηση ενός μνημείου, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Αφού πρόκειται για ένα χώρο, συνδεδεμένο με μνήμες – ένα μνημείο – που αφορά σ΄όλο το νομό Λασιθίου και κατά συνέπεια, η μετακίνηση του, μπορεί να γίνει μόνο τηρουμένων των προβλεπομένων αναλογιών και κυρίαρχα μόνο με την συναίνεση της κοινωνίας.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας  “Ανατολή”, αναφορικά με το ενδεχόμενο μετακίνησης του μνημείου πεσόντων,  από την κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου.

mechanical adv 2021

Όπως ο ίδιος τόνισε :  ” Θέλω να δηλώσω ρητά, ότι τέτοιο θέμα δεν υπήρξε και δεν υπάρχει… Προέκυψε από μια κατ΄ιδίαν συζήτηση που είχα με τον δημοσιογράφο της τοπικής εφημερίδας κ. Νίκο Τραντά – όχι ως σκέψη- δεδομένου ότι οι κυκλοφοριακές μελέτες που έχουν γίνει έως σήμερα, δεν αλλάζουν ουσιαστικά την λογική που διέπει την λειτουργία της κεντρικής πλατείας.

apostolakis adv 2

Κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος κατάργησης του μνημείου, άρα δεν υπάρχουν ζητήματα που επιδέχονται σχόλια και παρερμηνίες ” !

Αναφορικά με τον υφιστάμενο προγραμματισμό, με αφορμή τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που γίνονται στην περιοχή της τ. Νομαρχίας , μονοδρόμηση των οδών (Πολυτεχνείου – Κύπρου),  υπάρχει η πρόβλεψη για τον περιορισμό της κυκλοφορίας στην πλατεία και στα δύο ρεύματα (λιμάνι – παλιό δημαρχείο), βάση συγκεκριμένων και προβλεπομένων διαδικασιών.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-