ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Δεν τίθεται θέμα μετακίνησης του μνημείου των ηρώων

«Η μετακίνηση ενός μνημείου, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Αφού πρόκειται για ένα χώρο, συνδεδεμένο με μνήμες – ένα μνημείο – που αφορά σ΄όλο το νομό Λασιθίου και κατά συνέπεια, η μετακίνηση του, μπορεί να γίνει μόνο τηρουμένων των προβλεπομένων αναλογιών και κυρίαρχα μόνο με την συναίνεση της κοινωνίας.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας  «Ανατολή», αναφορικά με το ενδεχόμενο μετακίνησης του μνημείου πεσόντων,  από την κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου.

Όπως ο ίδιος τόνισε :  » Θέλω να δηλώσω ρητά, ότι τέτοιο θέμα δεν υπήρξε και δεν υπάρχει… Προέκυψε από μια κατ΄ιδίαν συζήτηση που είχα με τον δημοσιογράφο της τοπικής εφημερίδας κ. Νίκο Τραντά – όχι ως σκέψη- δεδομένου ότι οι κυκλοφοριακές μελέτες που έχουν γίνει έως σήμερα, δεν αλλάζουν ουσιαστικά την λογική που διέπει την λειτουργία της κεντρικής πλατείας.

Κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος κατάργησης του μνημείου, άρα δεν υπάρχουν ζητήματα που επιδέχονται σχόλια και παρερμηνίες » !Αναφορικά με τον υφιστάμενο προγραμματισμό, με αφορμή τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που γίνονται στην περιοχή της τ. Νομαρχίας , μονοδρόμηση των οδών (Πολυτεχνείου – Κύπρου),  υπάρχει η πρόβλεψη για τον περιορισμό της κυκλοφορίας στην πλατεία και στα δύο ρεύματα (λιμάνι – παλιό δημαρχείο), βάση συγκεκριμένων και προβλεπομένων διαδικασιών.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close