Πέμπτη, 6 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΑγιος Νικόλαος: Η αντιμετώπιση της παράνομης βόσκησης

Αγιος Νικόλαος: Η αντιμετώπιση της παράνομης βόσκησης

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Η διαχείριση του αδικήματος της παράνομης βόσκησης σε γεωργικές εκτάσεις – σ΄όλη σχεδόν την έκταση του Δήμου Αγίου Νικολάου – αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (26/5), στην Δ/νση Αστυνομίας Λασιθίου, παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, του Αστυνομικού Δ/ντη κ. Μαν. Καζαμία, του Υποδ/ντη κ.Στ. Σπανουδάκη και των προέδρων κοινοτήτων Νεάπολης : κ.Γιάννη Μηναδάκη, Βρυσών : κ. Γιάννη Μαυρικάκη, Νικηθιανού : κ. Αναστ.Καρυδιανάκη.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, έγινε καταγραφή των προβλημάτων που υφίσταται η ύπαιθρος του Αγίου Νικολάου. και διαπιστώθηκε ότι η παράνομη βόσκηση πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα και σοβαρότητα πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

mechanical adv 2021

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, χαρακτήρισε ως “μάστιγα” για την ενδοχώρα του δήμου, το θέμα της παράνομης βόσκησης σε γεωργικές ζώνες, δεδομένου ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του, γεγονός που οδηγεί πολλές φορές στην ακύρωση της γεωργικής γης “.

apostolakis adv 2

Σύμφωνα με την ενημέρωση, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνταχθεί σχετικό υπόμνημα, από τους θιγόμενους όλων των κοινοτήτων του Δήμου, προκειμένου ν΄αναληφθεί συνολική δράση που δεν θα στρέφεται κατά της κτηνοτροφίας, αλλά θα ζητείται η λήψη άμεσων μέτρων ώστε να πάψει ο εκτοπισμός των κατοίκων από τις περιουσίες τους  και ν΄αποτραπεί η καταστροφή του περιβάλλοντος.

“Πρέπει να γίνει απολύτως σαφές  δήλωσε εξ άλλου ο κ. Ζερβός, ότι εάν δεν υπάρξουν καταγγελίες, δεν θα υπάρξει η δυνατότητα αυτεπάγγελτης δίωξης από την πλευρά της Αστυνομίας.

Το Ελληνικό Νομικό Σύστημα -εξήγησε- προβλέπει ότι για να μπορέσει να κινηθεί ο μηχανισμός ελέγχου, θα πρέπει να υπάρξει επώνυμη καταγγελία”.

Ωστόσο γίνεται κατανοητό, ότι υπάρχει σκεπτικισμός στους θιγόμενους, δεδομένου ότι έχουν συμβεί διάφορα περιστατικά στην ύπαιθρο,  γεγονός που τους εμποδίζει να προχωρήσουν σε κινήσεις απο τις οποίες θα προκυψουν ζητήματα για τους κτηνοτρόφους.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος, αφού όπως εξήγησε : ” το νομικό σύστημα και η εξέλιξη των δικαστηρίων καθυστερεί, ακυρώνοντας την δυνατότητα της άμεσης παρέμβασης και επίλυσης του ζητήματος την ώρα που συμβαίνει.

Να σημειώσουμε ότι όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Αγίου Νικολάου μέσω της Νομικής Υπηρεσίας του, παρακολουθεί το θέμα αυτό, προκειμένου να περιορίσει στο μέτρο του δυνατού, τα προβλήματα που υπάρχουν.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble