ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: 79χρονη στην εντατική λόγω γρίπης H1N1


Τελευταία ενημέρωση:

To πρώτο εξακριβωμένο περιστατικό ασθενούς με γρίπη, προσβολής από ιό του τύπου Η1Ν1, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.Πρόκειται για μια 79χρονη γυναίκα, κάτοικο Αγίου Νικολάου, η οποία εισήχθη από τις 23 Ιανουαρίου στο Νοσοκομείο με σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια – υποξαιμία και υψηλό πυρετό. Αμέσως της χορηγήθηκε για κάλυψη η προβλεπόμενη αντιϊκή φαρμακευτική και δείγμα αίματος εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ προς πιστοποίηση του τύπου του ιού.

Όπως είπε ο Διευθυντής της ΜΕΘ Μασούντ Χάνι, παρελήφθη η απάντηση από το Ινστιτούτο Παστέρ, που επιβεβαίωσε τον τύπο του ιού.

Η γυναίκα δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου, ανταποκρίνεται θετικά στη θεραπεία και η κατάστασή της θεωρείται σταθερή, αργά, αλλά προοδευτικά βελτιούμενη. Πολύ θετικό για την κατάστασή της και το πώς ανταποκρίνεται, ο κ. Χάνι, θεωρεί ότι οφείλεται και στο γεγονός ότι η ασθενής είχε εμβολιαστεί με αντιγριπικό εμβόλιο. Δεν βρίσκεται σε καταστολή και περιοδικά εισάγεται στο σύστημα υποστήριξης αναπνοής με χορήγηση οξυγόνου.

Πηγή
Εφημερίδα Ανατολή

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close