ΚΡΗΤΗ

Αγιοι Πάντες: Αναξιοποίητο πετράδι

Με αφορμή την αυριανή εορτή των Αγίων Πάντων, είναι ευκαιρία να δούμε με μεγαλύτερη προσοχή το θέμα του νησιού.

caffeine adv2020b

Ουσιαστικά είναι εγκαταλελειμμένο. Γεγονός που το μαρτυρούν και οι φωτογραφίες. Κτίσματα που θα έπρεπε να αναπαλαιωθούν, δεξαμενή που θα έπρεπε να κατεδαφιστεί ή να επισκευαστεί, λόγω επικινδυνότητας, παραλίες με σκουπίδια, κλπ.Μόνο μερικές πινακίδες της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου, που δηλώνουν ότι είναι κρατικό εκτροφείο και πως απαγορεύεται η αποβίβαση, δείχνουν ότι κάποια παρέμβαση έχει γίνει.

Το κακό με την περιοχή μας είναι πως οποιοδήποτε νησί, δεν μπορεί κανείς να το ακουμπήσει, έστω και για μια ήπια αξιοποίηση.

neratzoulis neo

Είναι κακό οι Αγιοι Πάντες να αξιοποιηθούν, αλλά δεν πειράζει τα Κρι-Κρι που τρώνε τα πάντα. Βλέπουμε ας πούμε την Χρυσή στην Ιεράπετρα, παρά το καθεστώς προστασίας να έχει αξιοποιηθεί, αλλά εδώ εμείς δεν μπορούμε καν να πατήσουμε στους Αγιους Πάντες.

Θα μπορούσε να φτιαχτεί ένα μονοπάτι για να μπορούν οι επισκέπτες να γνωρίσουν το νησί (μπορεί να συνδυαστεί και με τις εκδρομές στην Σπιναλόγκα), να δουν τα Κρι-Κρι, να κάνουν το μπάνιο τους. Γιατί όχι ένα αναψυκτήριο, ίσως ένα μικρο ανοικτό θέατρο για εκδηλώσεις που δεν θα ενοχλούν κανέναν, όντας μακρυά από την κατοικημένη περιοχή. Να γίνει ένα δημόσιο πάρκο για όλον τον κόσμο, μια ανάσα από την πόλη.

Κυρίως στον τουρισμό βασίζεται η οικονομία του Δήμου μας. Να βρεθεί μια λύση ανάμεσα στην εγκατάλειψη και την αξιοποίηση. Να γίνει μια κουβέντα και να ακουστούν οι απόψεις όλων. Στον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει, είναι κρίμα αυτό το πετράδι να μένει αναξιοποίητο.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button