ΚΡΗΤΗ

80 εθελοντές καθάρισαν την Χρυσή – Οι τουρίστες ήταν περισσότεροιΜια δράση που προετοιμαζόταν καιρό, και τελικά πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα έντονο κλίμα στη Χρυσή με τις κατεδαφίσεις που είχαν προηγηθεί, τα ογκώδη απορρίμματα που περίμεναν κάποιον να τα μεταφέρει και τα δρομολόγια να ξεκινούν από αύριο Τρίτη, μεταφέροντας τους πρώτους επισκέπτες της φετινής χρονιάς.

Περίπου 80 εθελοντές ήταν αυτοί που τελικά έδωσαν το παρών στην εθελοντική πρωτοβουλία του “Let’s Do It Greece, και όπως φάνηκε η πλειοψηφία αφορούσε 50 ξένους πολίτες, είτε τουρίστες, είτε ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια ζουν στο Μόχλος, τον Άγιο Νικόλαο, το Ηράκλειο και άλλες περιοχές, οι οποίοι ενημερώθηκαν μέσω ξεναγών και βρέθηκαν εκεί.

Η αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας, που συντόνισε τη δράση, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, τόνισε πως όσα αντίκρισαν μέσα στο νησί οι εθελοντές ήταν απερίγραπτα, με πλήθος σκουπιδιών μέσα στο δάσος, τα οποία δεν ήταν δυνατό να μαζευτούν με μια μόνο δράση.

Η ίδια τόνισε πως πρόκειται για απορρίμματα τα οποία δεν οφείλονται στους τουρίστες, αλλά κυρίως σε αυτούς, ντόπιους και ξένους που κατασκηνώνουν μέσα στη Χρυσή, κι αυτό ήταν κάτι ξεκάθαρο από το είδος των απορριμμάτων.. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα… «χρησιμοποιημένα« μωρομάντηλα τα οποία βρισκόταν παντού μέσα στο δάσος, αλλά και σε κλούβες, ντουλάπια, και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν και προσπάθησαν να περισυλλεγούν.

Τελικά μαζεύτηκαν και μεταφέρθηκαν κατευθείαν στην Ιεράπετρα 70 σακούλες σκουπιδιών.

Όσο για τα υπόλοιπα ογκώδη αντικείμενα τα οποία οφείλονται στις κατεδαφίσεις που έγιναν, η αντιδήμαρχος τόνισε πως όπως είχε υπάρξει δέσμευση από τον Δήμαρχο προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θα μεταφερθούν μέχρι αύριο από τη Χρυσή και το νησί θα είναι καθαρό, κάνοντας πολλά παράπονα για τους χειρισμούς που έγιναν μέχρι τώρα.

Κι αυτό γιατί η διαδικασία των κατεδαφίσεων ξεκίνησε πολύ καθυστερημένα και όχι όπως είχε συμφωνηθεί με αποτέλεσμα να έρθει τελικά η απόφαση αναστολής μέχρι τον Οκτώβριο και τον Δήμο Ιεράπετρας να είναι πλέον με το μαχαίρι στο λαιμό για να εξασφαλίσει μια καλή εικόνα τη στιγμή που θα βρεθούν μέσα οι πρώτοι επισκέπτες.

Οι επισκέπτες που θα βρεθούν αύριο στη Χρυσή θα βρουν ένα νησί σχεδόν χωρίς κάδους σκουπιδιών, αφού κάποιοι έχουν ήδη απομακρυνθεί και υπάρχει η πρόθεση να φύγουν όλοι με σκοπό οι επισκέπτες να παίρνουν μαζί τους τα απορρίμματα κάτι για το οποίο θα είναι πλήρως ενημερωμένοι με φυλλάδια τα οποία μοιράζονται.

Η αντιδήμαρχoς θέλησε να ευχαριστήσει το γιατρό εργασίας του Δήμου κ. Μαράκη Σταύρο , τη γενική γραμματέα κ.Χριστοδούλου Ρίτσα, τους υπαλλήλους του Δήμου, κ.Βασαρμιδάκη Μαρία , κ. Χριστάκη Μανώλη , κ.Κασσωτάκη Ελένη και τον οδηγό από την υπηρεσία καθαριότητας κ. Πυθαρούλη Μανώλη.

Επίσης τους εθελοντές της ΕΔΙΚ , Μαρία Μπαχλιτζανάκη , Άλντα Τσάτσι , Αντωνία Κοπανάκη , Μάριος Κατρίνης και Μαρία Χατζάκη για τις υγειονομικές του υπηρεσίες και όχι μόνο.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close