ΚΡΗΤΗ

60 θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη για το 2019

Δραματικά είναι στοιχεία για τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη για το 2019, όπου συνολικά 60 ζωές θυσιάστηκαν στην άσφαλτο, ντύνοντας στα μαύρα τις οικογένειές τους στο νησί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανάρτησε στο Facebook o πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης, Γιάννης Λιονάκης τα περισσότερα θύματα, 28 σκοτώθηκαν σε δρόμους του Νομού Ηρακλείου, 22 θρηνήσαμε στο Νομό Χανίων, ενώ 4 και 6 στους Νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου αντίστοιχα.

caffeine adv2020b

Αναλυτικά για το Λασίθι (ανά δήμο):

Οροπέδιο: 0
Αγιος Νικόλαος: 2
Σητεία: 1
Ιεράπετρα: 3

neratzoulis neo

(ανά φύλλο):

Αντρες: 4
Γυναίκες: 3

Τα τροχαία στην Κρήτη, αποτελούν τα τελευταία χρόνια αναμφίβολα μάστιγα, κάτι που καταμαρτυρεί το γεγονός, ότι τα τρία τελευταία χρόνια οι τάσεις είναι αυξητικές.

Συγκεκριμένα το 2017 είχαμε 55 νεκρούς, το 2018 θρηνήσαμε 58 θύματα και το 2019 φτάσαμε δυστυχώς τα 60.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του κ. Λιονάκη που συνοδεύει τους θλιβερούς πίνακες στατιστικών του 2019, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης να αναφέρει τα εξής: “ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ. Είναι άνδρες οδηγοί, κάτω των 35, ημέρα Σάββατο, με επιβατικό αυτοκίνητο, 9-1 το μεσημέρι, και 2-7 το πρωί, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, συγκρούονται με άλλο όχημα, κατά το μήνα Ιούλιο και οδηγούν στους δήμους Ηρακλείου, Χερσοννήσου, Πλατανιά, Χανίων, Φαιστού … Με δυο λόγια η εικόνα του 2019… Να προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε !!”

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button