ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: 30 κρούσματα σύμφωνα με την κυβέρνηση

Τα 30 έχουν φτάσει τα κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης για τον covid19.

Το ένα τρίτο αυτών των κρουσμάτων αφορά εισερχόμενα κρούσματα, μετά την 1η Ιουλίου και το άνοιγμα των πτήσεων σε Ηράκλειο και Χανιά και για τα οποία δεν έχει υπάρξει επίσημη αναφορά ή ενημέρωση για το που βρίσκονται.

caffeine adv2020b

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα, μέχρι σήμερα 15 Ιουλίου στην Κρήτη έχουν καταγραφεί συνολικά 30 κρούσματα. Ωστόσο, μέχρι το άνοιγμα των συνόρων στο νησί είχαν καταγραφεί τα 19 από αυτά (Το τελευταίο κρούσμα για το οποίο υπήρξε επίσημη ενημέρωση ήταν στις 17/6 ο νεαρός Σουηδός που είχε έρθει στα Χανιά για να εργαστεί σε εταιρία τηλεπικοινωνιών).

072020 31
Εικόνα από το επίσημο site της κυβέρνησης για τον κορονοϊό: covid19.gov.gr

Στις 30 Ιουνίου μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην Κρήτη από την Κάρπαθο ένας ελληνοαμερικανός ο οποίος έχει προσβληθεί από τον ιό ενώ δύο μέρες αργότερα εισήχθη στο νοσοκομείο και η σύζυγός του η οποία είχε έρθει να τον επισκεφτεί και επίσης διαπιστώθηκε πως είναι φορέας του ιού. Σήμερα και οι δύο αυτοί άνθρωποι έχουν βγει από το νοσοκομείο και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο καραντίνας στη Χερσόνησο. Ωστόσο, είναι ασαφές αν αυτοί οι δύο άνθρωποι περιλαμβάνονται στην αναφορά για τα 30 κρούσματα καθώς το φυσιολογικό θα ήταν να περιλαμβάνονται στην καταγραφή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (σ.σ. έχει 35 κρούσματα) εφόσον αφορούν την περιοχή της Καρπάθου (εκεί έγινε η ιχνηλάτηση, εκεί λήφθηκαν μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού κτλ).

neratzoulis neo

Ακόμα όμως και αν αυτά τα δύο συγκεκριμένα κρούσματα περιλαμβάνονται στην λίστα των 30, που επισήμως ανακοινώνει η κυβέρνηση για την Κρήτη, τότε φτάνουμε από τα 19 στα 21, που σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα 9 (αν όχι 11) κρούσματα στο νησί για τα οποία δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση.

Για τα 2 από αυτά, μία τουρίστρια από τη Ρουμανία και μία από τη Γερμανία έχει γίνει γνωστό (ανεπίσημα) ότι φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο καραντίνας της Χερσονήσου. Ακόμα δύο αποκαλύφθηκε πως έχουν φτάσει στα Χανιά, χωρίς όμως να υπάρχει καμία άλλη πληροφορία ενώ για τα υπόλοιπα 5 (ή 7) που είναι προφανώς εισερχόμενα στις πύλες εισόδου, δεν υπάρχει απολύτως καμία πληροφόρηση για το που βρίσκονται και πάντως δεν φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Μέσω
Μάριος Διονέλλης

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button