ΚΡΗΤΗ

13 πράσινα σημεία σε 13 Δήμους της Κρήτης προετοιμάζει ο ΕΣΔΑΚ

13 πράσινα σημεία σε 13 Δήμους της Κρήτης, προετοιμάζει ο ΕΣΔΑΚ με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης. Πρόκειται για τις «μελέτες για την ωρίμανση των έργων κατασκευής Πράσινων Σημείων και ΚΑΕΔΙΣΠ» που αφορούν σε 13 πράσινα σημεία στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Γόρτυνας, Φαιστού, και Βιάννου της Π.Ε. Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, Ανωγείων και Μυλοποτάμου της Π.Ε. Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας της Π.Ε. Λασιθίου.

Η σύμβαση αυτή εντάσσεται στις μελέτες ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων Κρήτης και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης με 250.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη πρόταση θα αφορά τους παραπάνω 13 δήμους καθώς και άλλους Δήμους μέλη του.

caffeine adv2020b

«Με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης και τη στήριξη του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη υπογράφηκε σήμερα η χρηματοδότηση για την ωρίμανση των μελετών των πράσινων σημείων σε 13 Δήμους – Μέλη μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε πως «η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει τη συνεργασία με όλους τους φορείς διαχείρισης των απορριμμάτων με τη χρηματοδότηση για τα πράσινα σημεία που χρειάζονται για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού», τονίζοντας παράλληλα πως μέχρι το 2023 ο Περιφερειακός σχεδιασμός θα υλοποιηθεί με συνολική χρηματοδότηση 150 εκ. που διατίθενται από δημόσια χρηματοδότηση.

neratzoulis neo

Να σημειωθεί πως ειδικά για τα δύο πράσινα σημεία του Δήμου Ηρακλείου υποβάλλεται χωριστό τεχνικό δελτίο χρηματοδότησης. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Κώστας Βαρδαβάς δήλωσε: «Με συνεργασία και ολοκληρωμένο σχεδιασμό, ολοκληρώνουμε τα απαιτούμενα βήματα ώστε οι μελέτες μας είναι ώριμες και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε χρήματα από τις προσκλήσεις που έχουν ήδη ανοίξει για σημαντικά έργα όπως τα δυο πράσινα σημεία».

Τα πράσινα σημεία αποτελούν οργανωμένα σημεία όπου οι πολίτες μπορούν να παραδίδουν χαρτί, γυάλινες και μεταλλικές συσκευασίες, ογκώδη υλικά κ.α.» και όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, ο Σύνδεσμος «κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση στήριξης των Δήμων – Μελών του με την ωρίμανση του έργου κατασκευής των πράσινων σημείων ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να έρθουμε στη συνέχεια να διερευνήσουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης των παραπάνω έργων, συμβάλλοντας έτσι στην υλοποίηση του ΠΕΣΔΑΚ».

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button