Γρηγόρης

Europlan
ΚΡΗΤΗ

Στο ΕΛΚΕΘΕ η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης για τη σύνδεση της ιχθυοκαλλιέργειας με την τοπική γαστρονομία

Palermo TECH HUB
Cosmos

Μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, με την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις της Πειραματικής Ιχθυοκαλλιέργειας του ΕΛΚΕΘΕ. Η δράση είχε θέμα: «Η Επιστήμη και Παραγωγή Ιχθυοκαλλιέργειας στον 21ο αιώνα».

Οι συμμετέχοντες στη δράση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά από τον Δρα Κωνσταντίνο Μυλωνά για τις σύγχρονες μεθόδους και τις προκλήσεις της ιχθυοκαλλιέργειας, αναδεικνύοντας τη σύνδεση της επιστήμης με την τοπική γαστρονομία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην καινοτομία και τις τεχνολογικές εξελίξεις που συμβάλλουν στην παραγωγή ποιοτικών θαλασσινών προϊόντων, απαραίτητων για τη δημιουργία υψηλού επιπέδου γαστρονομικών συνταγών.

ΧΡΥΣΟΣ

Η επίσκεψη έγινε με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης, της καινοτομίας και της σύνδεσης της επιστήμης με την παραδοσιακή και σύγχρονη γαστρονομία του νησιού. Εντάσσεται στις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο της ανάδειξής της ως Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026,.

NOVA

- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button