Κρήτη: Θλίψη για την απώλεια της τετράποδης ηρωίδας της ΕΜΑΚ

Μεγάλη συγκίνηση επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Κρήτης και στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος μετά την είδηση ότι η «Ελπίδα», η εμβληματική σκυλίτσα-διασώστρια της 3ης ΕΜΑΚ, έφυγε από τη ζωή.
Το πιστό θηλυκό λυκόσκυλο, που για σχεδόν μια δεκαετία βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των ερευνών για τον εντοπισμό αγνοουμένων, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 12 ετών από παθολογικά προβλήματα, έχοντας κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη όλων.
Κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας της, η Ελπίδα πήρε μέρος σε αμέτρητες κρίσιμες αποστολές σε κάθε γωνιά του νησιού. Χάρη στην εξαιρετική της εκπαίδευση και την οξυμένη της διαίσθηση, αποτελούσε ένα αναντικατάστατο εργαλείο στα χέρια των αρχών, αποδεικνύοντας επανειλημμένα πως η συμβολή των ειδικά εκπαιδευμένων ζώων είναι συχνά ο καθοριστικός παράγοντας ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο.
Όταν ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, η πολιτεία δεν την ξέχασε. Την αγκαλιά του και το σπίτι του της άνοιξε ο υπαρχιπυροσβέστης Αντώνης Τζομπανάκης. Ο άνθρωπος που στάθηκε δίπλα της μέχρι το τέλος, της προσέφερε ένα ήρεμο λιμάνι, γεμάτο ζεστασιά και την οικογενειακή θαλπωρή που τόσο πολύ δικαιούταν μετά από χρόνια σκληρής προσφοράς.
Το τελευταίο αντίο του συνοδοιπόρου της ραγίζει καρδιές. Μέσα από ένα δημόσιο μήνυμά του, ο Αντώνης Τζομπανάκης υπογράμμισε το σπουδαίο έργο της Ελπίδας, η οποία υπηρέτησε ακούραστα το κοινωνικό σύνολο για εννέα ολόκληρα έτη. Όπως εξομολογήθηκε, το πανέμορφο γερμανικό ποιμενικό εντάχθηκε πλήρως στην καθημερινότητά του, επιδεικνύοντας έναν σπάνιο και αξιοπρεπή χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να θεωρείται ισότιμο και αγαπημένο μέλος της οικογένειάς του.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram















