Europlan

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΜΗΛΟ
NOVA
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: 17χρονος κατηγορείται για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα κακοποίησης ανηλίκων

Palermo TECH HUB
Cosmos

Δύο 17χρονους Ελληνες από την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη συνέλαβε η Δίωξη Κυβερνοεγκλήματος, καθώς κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας, εκβιασμών και ψυχολογικής βίας.

ΧΡΥΣΟΣ

Οι δύο ανήλικοι φέρονται να αποτελούν μέλη ενός οργανωμένου, διεθνούς διαδικτυακού δικτύου με εξτρεμιστική και σαδιστική δράση, το οποίο στοχοποιούσε συστηματικά ανήλικα θύματα.

SUNSTOP

Πώς δρούσαν

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας οι δύο 17χρονοι χρησιμοποιούσαν λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσεγγίζουν, να απειλούν και να εκβιάζουν ανήλικα κορίτσια. Στόχος τους ήταν η απόσπαση πορνογραφικού υλικού. Ωστόσο, η δράση της συγκεκριμένης ομάδας ξεπερνούσε τα όρια της παραγωγής υλικού κακοποίησης.

MARIS

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι δράστες ασκούσαν έντονη ψυχολογική πίεση στα θύματα για να καμφθούν οι αντιστάσεις τους. Στην συνέχεια παρότρυναν και εξανάγκαζαν τα κορίτσια να χαράξουν στο σώμα τους τα ονόματα ή τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες στο διαδίκτυο.

ELOUNDA PASS

- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button