Γρηγόρης

Europlan
ΚΡΗΤΗ

Εισβολή στα γραφεία του ΚΚΕ στα Χανιά – Στο αυτόφωρο τέσσερις συλληφθέντες

NOVA
Palermo TECH HUB
Cosmos

Βίαιη εισβολή με φωνές ύβρεις και βία έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, στα γραφεία του ΚΚΕ επί της λεωφόρου Ηρακλείου στα Χανιά. Έξι άγνωστα άτομα για απροσδιόριστο λόγο και χωρίς καμία προηγούμενη αφορμή, εισήλθαν στα γραφεία της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ με αποτέλεσμα δύο άτομα, νεαροί, μέλη της ΚΝΕ, του κόμματος, να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

ΧΡΥΣΟΣ

Άμεσα οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις από αυτούς, ενώ δύο αναζητούνται, από την Αστυνομία.Οι δράστες πηδώντας την περίφραξη του χώρου των γραφείων μπήκαν στον αύλειο χώρο και φωνάζοντας, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Κρήτης Αλέκος Μαρινάκης, φασιστικά συνθήματα, συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής και χαιρετώντας φασιστικά, απειλούσαν και προπηλάκισαν δύο νεαρούς και δύο κοπέλες που βρισκόντουσαν στο χώρο. «Ο ένας μάλιστα είχε βγάλει τη ζώνη του και χτυπούσε με την αγκράφα τα δύο αγόρια προκαλώντας τους τραύματα στο κεφάλι και εκδορές», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Το μεσημέρι Κυριακής, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για να απολογηθούν οι τέσσερις συλληφθέντες οι οποίοι παραπέμπονται τελικά αύριο στο αυτόφωρο με την κατηγορία μεταξύ άλλων για βαριές σωματικές βλάβες. Έξω από το δικαστικό μέγαρο μέλη της νεολαίας του κόμματος και μέλη του ΚΚΕ εξέφρασαν με συνθήματα και πανό την καταδίκη τους για την επίθεση στα γραφεία. «Τότε χίτες, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες», φώναζαν μεταξύ άλλων μέλη του ΚΚΕ έξω από το δικαστικό μέγαρο.

SUNSTOP

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλέκος Μαρινάκης, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «Η Κρήτη έχει αντισταθεί σε κάθε μορφή βίας και φασισμού, δεν θα επιτρέψουμε να ζωντανέψουν και να γιγαντωθούν σε κανένα σημείο του νησιού, γειτονιές και χωριά της Κρήτης φασιστικές ομάδες. Έχουμε στο παρελθόν και τα προηγούμενα χρόνια επιδείξει σθεναρή αντίσταση σε όλα όσα γεννούν το φασισμό, στο σύστημα και τις ομάδες. Το τέρας του φασισμού δεν έχει καμία θέση στο νησί».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button