Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, ύστερα από τρεις ώρες διαμαρτυρίας μέσα στην πίστα του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις αποχώρησαν τελικά από τον χώρο.
Υπενθυμίζουμε ότι οι αγρότες στο «Νίκος Καζαντζάκης» μπήκαν στην πίστα όπου και παρέμειναν για περίπου δύο ώρες, ενώ στο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» αποκλείστηκαν οι δρόμοι που οδηγούν στο αεροδρόμιο.
Ειδικότερα:
– Τουλάχιστον 10 πτήσεις ακυρώθηκαν.
– Νωρίτερα, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με πετροπόλεμο και χημικά ανάμεσα σε αγρότες και ΜΑΤ. Στα Χανιά οι αγρότες αναποδογύρισαν περιπολικό, ενώ βανδάλισαν και κλούβα της Αστυνομίας.
– Οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στα Χανιά.
– Οι αγρότες κλιμακώνουν και «σκληραίνουν» τις κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ελλάδα, κλείνοντας τμήματα στις εθνικές οδούς.
– Παράλληλα υπάρχει σχεδιασμός από τους αγρότες για να κλείσουν και τα λιμάνια σε Θεσσαλονίκη και Βόλο.
– Οι αγρότες πολιόρκησαν το πολιτικό γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα στην Καρδίτσα, έριξαν ζωοτροφές, απέδωσαν υπόμνημα και αποχώρησαν.

