ΓΕΥΣΗ

Βλιτόπιτα… από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Αυτή είναι μια καλοκαιρινή η πίτα, αφού τα βλίτα είναι τα χόρτα του καλοκαιριού, τον χειμώνα αυτή η πίτα γίνεται με άλλα χόρτα της εποχής.

Για να την φτιάξουμε θα χρειαστούμε βλίτα, τρία αυγά, μισό κιλό στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά  λιπαρά, τυρί φέτα, πιπέρι, ένα κύβο λαχανικών και ένα γεμάτο φλυτζάνι αλεύρι για όλα, η για πιο πικάντικο καλαμποκάλευρο.

caffeine adv2020b

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα βλίτα, τα χοντροκόβουμε και τα ζεματίζουμε ελαφρά σε νερό που βράζει, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι, τα τσιγαρίζουμε λίγο και αμέσως μετα ρίχνουμε το γιαούρτι, το τυρί τριμμένο, λίγο πιπέρι, τον κύβο, ενσωματώνουμε τα αυγά χτυπημένα και αφού τα ανακατέψουμε πρώτα όλα αυτά καλά, αρχίζουμε να βάζουμε σιγά σιγά και το αλεύρι για να έχουμε ένα ωραίο χυλό.

Δεν βάζουμε αλάτι καθόλου, έχει αλάτι το γιαούρτι , η φέτα και ο κύβος λαχανικών.

neratzoulis neo

Αλείφουμε το ταψάκι με λίγο λάδι στρώνουμε τρία φύλλα για χωριάτικη πίτα ελαφρώς λαδωμένα, μετα βάζουμε τον χυλό μας, σκεπάζουμε με άλλα τρία φύλλα επάνω, βάζουμε λίγο μαύρο σουσάμι από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.

Σερβίρεται με παγωμένο κρασάκι και ότι άλλο επιθυμείτε.

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...
Back to top button