ΓΕΥΣΗ

Βλίτα με ντομάτα και τυρί φέτα







Ένα επίσης καλοκαιρινό φαγητό είναι και αυτό, μπορεί να υπάρχουν ακόμα βλίτα μπορεί και όχι, μπορείτε όμως να το κάνετε με ότι χόρτο θέλετε, η διαδικασία δεν αλλάζει…

Να πούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε… αρχικά τα χόρτα μας, βλίτα η ότι άλλο, αλατοπίπερο με φειδώ και προσοχή, ένα κύβο λαχανικών φρέσκο (ζελέ) τυρί φέτα,  ντομάτα και λίγο λάδι.

Καθαρίζουμε και πλένουμε πρώτα τα χόρτα, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα βράζουμε, δεν τα βράζουμε όμως τελείως, να κρατάνε λίγο.

Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε για να στεγνώσουν απ το νερό.

Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα λίγο λάδι και ρίχνουμε τα χόρτα, τα φέρνουμε κάνα δυο βόλτες να λαδώσουνε και μετα ρίχνουμε το αλατοπίπερο, πολύ λίγο αλάτι είπαμε η και καθόλου αφού θα βάλουμε φέτα μέσα που από μόνη της είναι αλμυρή, την ντομάτα τριμμένη, τον κύβο λαχανικών και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για είκοσι λεπτά περίπου, αμέσως μετά ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη, τ αφήνουμε πέντε δέκα λεπτά να χυλώσει η σαλτσούλα και έτοιμα.

Αυτό το φαγητό θέλει μόνο φρέσκο ψωμί, καλή απόλαυση!!

Σημείωση: Αν σας έχει μείνει λίγο κρέας, ότι κρέας, από άλλο μαγείρεμα μπορείτε να το βάλετε μέσα και να το «λερώσετε» το φαγητό, όπως έλεγε και ο Πετρογιώργης κάποτε στο Σίσι…

Στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί, «περιγράφω» το λέρωμα του Πετρογιώργη.

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close