ΓΕΥΣΗ

Βλίτα γιαχνιστά… από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη



Το καλοκαίρι τα βλίτα έχουν την τιμητική τους, βραστά, πίτα,  γιαχνιστά, ακόμα και ντολμάδες με το φύλλο τους, εγω έκανα μια αυτοσχέδια συνταγή χθες, που μοιάζει με την συνταγή της πατρίδας μου στην Αρκαδία τους κολοκυθοκορφάδες με τυρί και έγινε όνειρο…



Να σας την πω να την φτιάξετε,  πρώτα ας δούμε τι θα χρειαστούμεβλίτα, κάνα δυο κολοκυθάκια, μερικούς κολοκυθανθούς, ντομάτα κομμένη κομματάκια και μερικά ντοματίνια, ένα κύβο λαχανικών φρέσκο, τυρί φέτα, αλατοπίπερο με φειδώ και προσοχή γιατί θα βάλουμε την φέτα που είναι αλμυρή και λίγο λάδι.

Καθαρίζουμε και πλένουμε πρώτα τα χόρτα, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα βράζουμε, όχι όμως τελείως, να κρατάνε λίγο, όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε για να στεγνώσουν απ το νερό και τ αφήνουμε να περιμένουν.



Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα λίγο λάδι και ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα που είπαμε κομμένα, εκτός από την φέτα που θα την βάλουμε στο τέλος, ρίχνουμε το αλατοπίπερο, πολύ λίγο αλάτι είπαμε η και καθόλου και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για είκοσι λεπτά περίπου, μετά βάζουμε μέσα τα βλίτα, ανακατεύουμε μαλακά να ενσωματωθούν και τα αφήνουμε να πάρουν δυο τρεις βράσεις μαζί, αμέσως μετα ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη, τ αφήνουμε πέντε δέκα λεπτά να χυλώσει η σαλτσούλα και έτοιμα.

Αυτό το φαγητό θέλει μόνο φρέσκο ψωμί και κρασάκι της αρεσκείας σας παγωμένο.

Νόστιμο, θρεπτικό, οικονομικό και με χαμηλές θερμίδες!!

Απολαύστε το!!

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close