ΓΕΥΣΗ

Βίδες με λαχανικά σουφλέ


Ένας πολύ ωραίος τρόπος να κάνουμε το ζυμαρικό μας ελαφρύ και με χρώμα, είναι να το μαγειρέψουμε με λαχανικά στο φούρνο, το γνωστό μας σουφλέ.



Θα χρειαστούμε για ένα πακέτο βίδες, μια κρέμα γάλακτος των 250 γρ. δυο κολοκυθάκια, δυο μελιτζάνες, μερικά καρότα, ντομάτες περασμένες στο μούλτι, ένα κύβο λαχανικών ζελέ, αλατοπίπερο και μαλακό τριμμένο τυρί χωρίς λιπαρά.

Αρχικά βάζουμε το νερό να βράσει για να βράσουμε τις βίδες, όση ώρα βράζουν οι βίδες, εμείς κόβουμε τα λαχανικά μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σ ένα κατσαρολάκι με λίγο λάδι, την ντομάτα τον κύβο, αλατοπίπερο, λίγο νεράκι και τ αφήνουμε να βράσουν λίγο με το σκεπτικό ότι θα τα βάλουμε και στον φούρνο, να κρατάνε λίγο δηλαδή, το ίδιο κάνουμε και με τις βίδες.

Αφού σουρώσουμε τις βίδες, τις λαδώνουμε ελαφρά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τις ρίχνουμε σ ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο,  μετά ρίχνουμε από πάνω τα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, σκεπάζουμε το φαγητό μας με τυρί τριμμένο και τα βάζουμε στον  φούρνο να ψηθούν για τρία τέταρτα περίπου στους 180 πάνω κάτω.

Βάζουμε από πάνω ένα αλουμινόχαρτο, γιατί δεν θέλουμε να ξεροψηθεί, λίγο πριν το τέλος θα το βγάλουμε να πάρει λίγο χρώμα κι έτοιμο.!!

Το συνοδεύουμε με μια ωραία πράσινη σαλάτα και λευκό παγωμένο κρασάκι!!

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...
Back to top button
Close
Close