ΓΕΥΣΗ

Τυρόψωμο με καλαμποκάλευρο…

Το κλασσικό τυρόψωμο της πατρίδας μου στην Αρκαδία, το τηγάνιζαν, ήταν υπέροχο δεν μπορώ να πω, όμως η ζωή αλλάζει, προχωρά και βελτιώνεται, για ωραία γεύση λοιπόν, αλλά κυρίως για καλή υγεία φτιάχνουμε τυρόψωμο σαν πίττα και το ψήνουμε στον φούρνο.

Ας το φτιάξουμε…

caffeine adv2020b

Ανάψτε πρώτα τον φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε…

Θα χρειαστούμε μισό κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι του κιλού, 300 γρ περίπου φέτα τυρί, μισό ποτήρι λάδι, ενάμιση ποτήρι γάλα, τρία αυγά, λίγο πιπέρι, αλάτι δεν βάζουμε γιατί έχει η φέτα και το γιαούρτι, 300 γρ. περίπου καλαμποκάλευρο, ένα φακελάκι μπέκιν πάουντερ, θα χρειαστούμε επίσης λίγο σουσάμι μαύρο και ξανθό για το πασπάλισμα.

neratzoulis neo

Ανακατεύετε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά καλά, εκτός από το καλαμποκάλευρο με το μπέκιν που θα τα ανακατέψετε τελευταία.

Τα ανακατεύετε όλα λοιπόν πολύ καλά, συμπληρώνετε το καλαμποκάλευρο λίγο λίγο για να μην σφίξει πολύ ο χυλός, τον θέλουμε παχύρευστο, μόλις γίνει λοιπόν ένας ωραίος χυλός, θα τον αδειάσετε σ ένα λαδωμένο ταψάκι, πασπαλίστε τον με λίγο σουσάμι και ψήστε το μια ώρα περίπου, μέχρι να κάνει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα από πάνω και είναι έτοιμο.

souladaki books

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button