ΓΕΥΣΗ

Τσιπούρα στον φούρνο με πατάτες, ντομάτες και θυμάρι







Ένα πολύ ωραίο φαγητό όλων των εποχών είναι το ψάρι, το σημερινό για μας είναι τσιπούρα στο φούρνο με πατάτες, ντομάτες και θυμάρι…

Ας δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε…

Θα χρειαστούμε τσιπούρες, εγώ πήρα δυο, εσείς ανάλογα με τα άτομα που θα φάνε θα αγοράσετε.

Για τις δυο λοιπόν τσιπούρες θα χρειαστούμε τέσσερις  πέντε πατάτες, ένα μεγάλο κρεμμύδι, αλατοπίπερο, δυο ντομάτες, θυμάρι, ένα λεμόνι, ένα ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί και λίγο λάδι.

Ας το φτιάξουμε τώρα…

Στρώνουμε κάτω στο ταψάκι μας τις πατάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και λίγο θυμάρι, από πάνω κόβουμε το κρεμμύδι φέτες φέτες και το στρώνουμε κι αυτό, στο σημείο που θα ακουμπήσουμε τις τσιπούρες βάζουμε φέτες από ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε πάλι θυμάρι, ακουμπάμε μετα τις τσιπούρες που τις έχουμε ήδη αλατοπιπερώσει και ραντίσει με θυμάρι πάνω στις ντομάτες, βάζουμε στην κοιλιά των ψαριών φέτες λεμονιού, τα σκεπάζουμε με φέτες ντομάτες, πάλι αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε πάλι λίγο θυμάρι.

Ρίχνουμε το κρασάκι, πολύ λίγο νεράκι, το λαδάκι μας και τα φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για καμιά ώρα περίπου.

Σερβίρουμε με μια πολύ ωραία σαλάτα, είτε αγγουροντομάτα, είτε πράσινη, ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί και είμαστε άρχοντες…

Γρήγορα, υγιεινά και νόστιμα!!!

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας, θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»

FB: #timageirevounpaliavrio
Twitter: #timageirevounpaliavrio

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close