ΓΕΥΣΗ

Τραχανάς σούπα με μπέικον και κρουτόν

Σε μια κατσαρόλα με νερό διαλύουμε ένα κύβο κρέατος φρέσκο ζελέ, ρίχνουμε λίγο λάδι, φυσικά αλάτι και πιπέρι, αν το θέλετε λίγο πιο πικάντικο, ρίχνετε μια ξερή τσούσκα πιπεριά και όταν τελειώσει το φαγητό την βγάζετε και την πετάτε.

Αφήνουμε να βράσουν περίπου ένα τέταρτο, τότε ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε συνεχώς στην αρχή, γιατί φουσκώνει.

caffeine adv2020b

Αν θέλετε την σούπα αραιή, θα βάλετε μια κανονική ποσότητα τραχανά, συνήθως σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάζουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού τραχανά, εγώ βάζω πάντα ενάμιση γιατί μ αρέσει να είναι πηχτή η σούπα.

Αφήνουμε να βράσει περίπου είκοσι λεπτά και είναι έτοιμη, όσο βράζει ο τραχανάς, σ ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και μπουκιές από ψωμί που το έχουμε κόψει τετραγωνάκια και το τσιγαρίζουμε ελαφρά να ξεροψηθεί μεν αλλά όχι ν αρπάξει, αν βάλετε και κομματάκια μπέικον θα του δώσετε μια εξαιρετική γεύση.

neratzoulis neo

Αμέσως μετά τα ρίχνουμε μέσα στην σούπα και σερβίρουμε αμέσως.

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...
Back to top button