ΓΕΥΣΗ

Σταφιδόπιτα για να μοσχοβολήσει το σπίτι σας

Βρήκα μέσα στο ντουλάπι μου σταφίδες, τις φτιάχνουμε το καλοκαίρι στο Σίσι, έτσι θυμήθηκα ένα γλυκό της πατρίδας μου της Αρκαδίας και είπα να το φτιάξω.

Ας δούμε τι θα χρειαστούμε…

caffeine adv2020b

Θα χρειαστούμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μισό λίτρο νερό, ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, δυόμιση φλυτζάνια ζάχαρη, σταφίδα, μαύρη, ξανθιά, ότι έχετε, λίγα καρύδιαχοντροκομμένα, ένα φλυτζάνι λάδι, ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα, ξύσμα πορτοκαλιού ή ό,τι άλλο ξύσμα έχετε, εγώ έβαλα από νεράντζι που είχα κάνει γλυκό και λίγο γαρύφαλλο τριμμένο.

Τώρα ας δούμε πως γίνεται…

neratzoulis neo

Ζεσταίνουμε λίγο το νερό και τον χυμό πορτοκαλιού να γίνουν χλιαρά, τα βάζουμε σε μία μεγάλη λεκάνη, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά, αμέσως μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το αλεύρι λίγο λίγο, ποσότητα δεν σας λέω, όσο πάρει για να γίνει ένας ρευστός αλλά όχι πολύ σφιχτός.

Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα με σαράντα λεπτά ανάλογα πάντα με τον φούρνο σας, στους 180 βαθμούς πάνω κάτω κι είναι έτοιμο.

Σημείωση: Ας βάλατε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, θα βάλετε κι ένα κουταλάκι μπέκιν ακόμα, γιατί οι σταφίδες και τα καρύδια βαραίνουν και θα κάτσει η σταφιδόπιτα.

Θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας…

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...
Back to top button