ΓΕΥΣΗ

Σουτζουκάκια τα κλασσικά



Τα σουτζουκάκια είναι ένα διαχρονικό φαγητό που η μόδα του δεν πέφτει με τίποτα, συνδυάζεται καταπληκτικά με πουρέ πατάτας, ρύζι πιλάφι ή και μακαρόνια ακόμα, για να μην πω τις πατάτες τηγανητές, την αμαρτία αλλά και αριστούργημα!!



Για να δούμε τι θα χρειαστούμε,

Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά, λίγο λάδι, δυο τρεις φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μισό ποτηράκι κρασί ότι έχουμε, κανέλλα, μοσχοκάρυδο, αλάτι και φεσκοτριμμένο πιπέρι.



Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και η ζύμη να είναι μαλακή και εύπλαστη, τη βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί ή σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρά έχουμε πλάσει τα σουτζουκάκια, άμα τρυπήσουμε με ένα μυτερό μαχαίρι θα δούμε αν έχουν ψηθεί.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας για την οποία θα χρειαστούμε ένα κιλό ντομάτες τριμμένες, λίγο λάδι, ένα κουταλάκι ζάχαρη, ένα μπαχάρι τριμμένο, αλάτι και πιπέρι.

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια μας κι έτοιμα.

Σημείωση: Εγώ στα σουτζουκάκια κίμινο και σκόρδο δεν βάζω, όποιος θέλει όμως μπορεί να βάλει, γούστα είναι αυτά…



Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close