ΓΕΥΣΗ

Σουφλέ σπανάκι με μπεσαμέλ γιαουρτιού

Ένα πολύ γρήγορο και εξαιρετικά εύγεστο φαγητό θα σας πω για σήμερα… Είναι το φαγητό που μπορεί να σταθεί σ ένα τραπέζι, να είναι ένα γεύμα για το μεσημέρι, η για τους καλοφαγάδες και τους πολυφαγάδες συμπλήρωμα του μεσημεριανού τους γεύματος.

Για μένα προσωπικά είναι υπέρ αρκετό για μεσημεριανό και δεν χρειάζεται συνοδευτικά, ούτε σαλάτα ούτε τυριά ούτε ψωμί, ένα δροσερό ποτήρι κρασί και είναι υπέρ αρκετό.

Πάμε να το φτιάξουμε, ας δούμε όμως πρώτα τι θα χρειαστούμε,

Ένα πακέτο σπανάκι η φρέσκο η κατεψυγμένο ότι βρείτε, λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγο άνηθο, ένα φρέσκο κύβο λαχανικών, καθόλου αλάτι γιατί έχουν τα τυριά, πιπέρι χοντροκομμένο, του πάει, τυρί φέτα και κίτρινο μαλακό τυρί, τις ποσότητες θα τις κανονίσετε εσείς για το τυρί ανάλογα με τα γούστα σας, γι αυτήν πάντως την ποσότητα σπανάκι, ένα τέταρτο φέτα είναι αρκετό και ένα μπολ κίτρινο τυρί, επίσης ένα όχι γεμάτο φλυτζάνι καλαμποκάλευρο.

Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού θα χρειαστούμε δυο κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό, δυο αυγά, πιπέρι και λίγο κίτρινο τριμμένο τυρί.

Ας το φτιάξουμε τώρα,

Πρώτα πρώτα ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς να ετοιμάζεται.

Θα βάλουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι, το σπανάκι, τον κύβο λαχανικών, το πιπέρι, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας μισό ποτήρι νεράκι.

Αφήνουμε να βράσουν περίπου δέκα λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα τυριά ανακατεύοντας καλά να ενωθούν όλα μαζί, κλείνοντας το μάτι της κουζίνας, εκείνη την στιγμή ρίχνετε και το καλαμποκάλευρο ανακατεύοντας καλά καλά.

Έχετε δίπλα σας το πυρέξ που θα το ψήσετε, ρίχνετε από κάτω λίγη φρυγανιά τριμμένη να πάει παντού, όχι λάδι, από πάνω ρίχνετε το μείγμα με το σπανάκι και το στρώνετε προσεκτικά.

Σ ένα μικρό λεκανάκι ρίχνετε το γιαούρτι, τα δυο αυγά, το πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά να ενωθούν και να γίνουν μια λεία κρέμα, μετά βάζετε το τυρί το κίτρινο και ξανανακατεύετε, ρίχνετε το γιαούρτι πάνω από το σπανάκι και στρώνετε προσεκτικά να σκεπαστεί παντού.

Πασπαλίζετε με πολύ λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί και φουρνίζετε για μισή ώρα περίπου μέχρι να ξεροψηθεί η κρούστα και να πάρει ωραίο χρώμα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη…

Το κρασάκι μην ξεχάσετε….

Close