ΓΕΥΣΗ

Σορμπέ λεμόνι… από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη


Τελευταία ενημέρωση:

Υπέροχο, γευστικό, δροσιστικό, σαν γλυκό η σαν παγωτό, αλλά και ως καθαριστικό της αναπνοής μετά από γεύμα, συνήθως το σερβίρουν μετά από ψάρι, αλλά το σορμπέ στην ουσία είναι μια καταπληκτική, δροσιστική γρανίτα.Θέλουμε μισό κιλό χυμό λεμονιών, μισό κιλό ζάχαρη και ένα τέταρτο του κιλού νερό, επίσης θέλουμε μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου, η αρμπαρόριζας.

Αρχικά θα στύψουμε τα λεμόνια μας για να πάρουμε τον χυμό τους, μετα θα βάλουμε την ζάχαρη με το νερό και τα αρωματικά να βράσουν 5 λεπτά, για να έχουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.

Το αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε τον χυμό με το σιρόπι, αφού βγάλουμε έξω τα αρωματικά.

Το βάζουμε σ ένα δοχείο μέσα στην κατάψυξη, μετα από έξη ώρες περίπου, το χτυπάτε λίγο με το ραβδομπλέντερ η το μίξερ χειρός για να σπάσουν οι πάγοι, το ξαναβάζετε στην κατάψυξη και το αφήνετε, είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Μην πετάξετε τις λεμονόκουπες, σ ένα σακουλάκι μέσα στο ψυγείο, στην επόμενη συνταγή θα σας πω πως θα τις κάνετε ένα υπέροχο γλυκό κουταλιού, πανεύκολα.

Κι όπως έχουμε ξαναπεί, δεν είναι μόνο τι τρώμε, αλλά και πως το τρώμε, άρα το σερβίρουμε και αναλόγως, να δουλεύουν όλες μας οι αισθήσεις…

Καλές δροσιές…

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close