ΓΕΥΣΗ

Σοκολατάκια μανταρινιού με καρύδι







Αφού πλησιάζουν τα Χριστούγεννα θα σας δώσω μια πολύ ωραία ιδέα για να φτιάξετε τα δικά σας σοκολατάκια, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Θα χρειαστούμε έξη μανταρίνια για να πάρουμε τον χυμό τους, τις  φλούδες τις κρατάμε κι αυτές, μια κούπα καρύδια, μια κούπα ζάχαρη, τρίμα από πέντε φρυγανιές, ένα σφηνάκι κονιάκ, λίγο κακάο, λίγη τρούφα και τρία κομμάτια σοκολάτα κουβερτούρα.

Για πάμε να τα φτιάξουμε τώρα…

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα μας τα υλικά εκτός από το κακάο, το κονιάκ, την τρούφα και την κουβερτούρα, δηλαδή βάζουμε, τον χυμό των μανταρινιών, την ζάχαρη τα καρύδια αφού τα κόψουμε στο μούλτι, όχι πολύ, το τρίμα της φρυγανιάς και τις φλούδες των μανταρινιών που όμως έχουμε κόψει σε λεπτές φετούλες με το ψαλίδι της κουζίνας και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά ένα τέταρτο περίπου.

Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε την σοκολάτα με τον γνωστό τρόπο, σε κατσαρόλα δηλαδή που από κάτω έχουμε μια άλλη με νερό που βράζει, το γνωστό Μπεν Μαρί.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα, ρίχνουμε μέσα και όλα τα προηγούμενα υλικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθούν μεταξύ τους, σβήνουμε την φωτιά, ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά για να μπορούμε να τα πλάσουμε μπαλάκια, η αν θέλετε μπορείτε να τα ρίξετε σε ταψάκι που έχετε βάλει λαδόκολλα και όταν κρυώσουν τα κόβετε με μαχαίρι σε ότι σχήμα θέλετε, έτσι είναι πιο εύκολα, αλλά τα μπαλάκια πιο εντυπωσιακά.

Τα χέρια σας να τα βρέχετε με λίγο κονιάκ, ώστε έτσι υγρά που θα είναι τα μπαλάκια να μπορεί να κολλήσει επάνω το κακάο, η η τρούφα, ότι προτιμάτε η και τα δυο.

Τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και είναι έτοιμα!!!!

Σιγά μην φοβηθούμε την ζαχαροπλαστική…

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close