ΓΕΥΣΗ

Ριζότο με μανιτάρια από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη







Θα χρειαστούμε, μισό κιλό μανιτάρια άσπρα, ένα πακέτο ρύζι για ριζότο, αρμπόριο, ένα κύβο ζελέ λαχανικών, λίγο ξερό κρεμμύδι, παρμεζάνα τριμμένη, κρόκο Κοζάνης, μια δυο πιπεριές Φλωρίνης, λίγο λάδι και μισό ποτήρι άσπρο κρασί, ότι σας βρίσκετε.

Βάζουμε πρώτα τα μανιτάρια αφού τα πλύνουμε και τα κόψουμε φέτες σε τηγάνι με λάδι να τα ροδίσουμε καλά, αφού γίνει αυτό, τα αφήνουμε να περιμένουν.

Σε μια κατσαρόλα τώρα βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς, αμέσως ρίχνουμε το ρύζι μας να γυαλίσει μαζί με τα υπόλοιπα, σβήνουμε με το κρασί, διαλύουμε τον κύβο σε μια κανάτα του λίτρου νερό, ρίχνουμε το μισό μέσα και αφήνουμε να βράσει, ρίχνουμε επίσης δυο τρία ανθάκια κρόκο και τ αφήνουμε να βράσουν, σε λίγο συμπληρώνουμε και το υπόλοιπο ζωμό εφόσον χρειαστεί.

Όταν το ριζότο είναι στα μισά του έτοιμο, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί.

Όταν ετοιμαστούν ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Το ριζότο μας συνοδεύεται από μια πλούσια πράσινη σαλάτα με λαδόξυδο και λευκό παγωμένο κρασί.

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close