ΓΕΥΣΗ

Ρεβίθια φούρνου με λαχανικά και κεφτεδάκια…

Όσπριο ωραίο, νόστιμο, θρεπτικό και οικονομικό, σημερα θα προσθέσουμε και κεφτεδάκια για να το κανουμε πιο πλούσιο.

Ρεβίθια φούρνου με λαχανικά και κεφτεδάκια… 2

Ας δούμε τι θα χρειαστούμε, ένα πακέτο ρεβίθια, δυο τρία κολοκυθάκια δυο τρεις μελιτζάνες, δυο τρία καρότα, ντομάτες σε φέτες, ένα κύβο λαχανικών, λάδι και ένα κλαδάκι δεντρολίβανο.

Αρχικά θα πρέπει να μουλιάσουμε τα ρεβίθια από το βράδυ, ώστε να είναι έτοιμα για να τα βράσουμε την άλλη μέρα, θα τα βράσουμε με τον κύβο λαχανικών και λίγο λάδι, δεν αλατοπιπερώνουμε στο βράσιμο, αλλά μετά στο ταψί μας πριν τα φουρνίσουμε.

Ρεβίθια φούρνου με λαχανικά και κεφτεδάκια… 3

Όση ώρα βράζουν τα ρεβίθια, φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια, τα βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς και τ αφήνουμε να περιμένουν.

Τώρα, αφού βράσουμε τα ρεβίθια, έχουμε κόψει τα λαχανικά μικρά κομμάτια, βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα ρεβίθια και τα βάζουμε σ ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας καλά, ρίχνουμε ζουμί από τα βρασμένα ρεβίθια, λίγο ακόμη λάδι, το κλαδί δεντρολίβανο και τα βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα πάνω κάτω, λίγο πριν είναι έτοιμα, σκορπίζουμε μέσα τα ψημένα κεφτεδάκια και τ αφήνουμε να ενσωματωθούν με τα αρώματα των ρεβιθιών.

Το ζουμί που έχουμε από το βράσιμο δεν το πετάμε γιατί μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσουμε όση ώρα ψήνεται το φαγητό.

Το φαγητό μας συνοδεύεται από μια πολύ ωραία σαλάτα χωριάτικη, η πράσινη και τυρί φέτα η ξυνομυζήθρα.

Κρασάκι; δεν το συζητώ, επιβάλλεται.



Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close