ΓΕΥΣΗ

Πουρές γκραντινέ



Ένα πολύ εύκολο, οικονομικό και απίστευτα γευστικό φαγητό είναι και ο πουρές γκραντινέ.
Θα χρειαστούμε πουρέ πατάτας, που είτε τον φτιάχνετε, είτε τον αγοράζετε έτοιμο, μαλακό κίτρινο τυρί τριμμένο, δυο-τρία αυγά ανάλογα με την ποσότητα που θα φτιάξετε, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο γάλα εβαπορέ, λίγο μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και λίγο λάδι για το άλειμμα του πυρέξ.



Αφού έχουμε φτιάξει τον πουρέ μας, αν δεν πάρουμε έτοιμο, καθαρίζουμε και βράζουμε μερικές πατάτες κομμένες και μετά τις πολτοποιούμε, ρίχνουμε μέσα το τυρί το τριμμένο και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ενσωματωθούν, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τα αυγά που έχουμε χτυπήσει αρκετά στο μούλτι με το γάλα εβαπορέ και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε επίσης πολύ καλά.

Το βάζουμε μέσα στο βουτυρωμένο πυρέξ μας, πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει από πάνω ένα χρυσαφί ωραίο χρώμα.



Και όπως πάντα, σας ξαναλέω ότι τις ποσότητες τις καθορίζετε εσείς ανάλογα με το πόσοι θα φάτε.

Για το συγκεκριμένο χρειάστηκα ένα κιλό πατάτες, δυο χούφτες τυρί τριμμένο μαλακό, τρία αυγά, μισό φλυτζάνι αλεύρι, ένα φλυτζάνι γάλα, τα υπόλοιπα ανάλογα με την γεύση σας…

Ο πουρές γκραντινέ μπορεί να συνοδεύσει τα πιο απαιτητικά φαγητά!!

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...
Back to top button
Close
Close