ΓΕΥΣΗ

Πορτοκαλόπιτα χωρίς σιρόπι



Σήμερα θα φτιάξουμε μια Πορτοκαλόπιτα που αντικαθιστά το κέικ στο πρωινό μας και όχι μόνο.
Είναι ένα γλύκισμα, υγιεινό αφού φτιάχνεται με λάδι, δεν έχει αυγά, χωρίς σιρόπι και μ ένα αξεπέραστο άρωμα πορτοκαλιού.



Λοιπόν ας το φτιάξουμε…

Όση ώρα εμείς θα το φτιάχνουμε την Πορτοκαλόπιτα, ο φούρνος θα ζεσταίνεται, θέλουμε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, γι αυτό η πρώτη κίνηση είναι να τον ανάψουμε.



Θα χρειαστούμε δυο φλυτζάνια ζάχαρη, ένα φλυτζάνι λάδι, ένα κουταλάκι σόδα, δυο ποτήρια πορτοκάλι στημένο, ένα κουταλάκι μπέκιν πάουντερ, ένα σφηνάκι κονιάκ, ένα κοφτό κουταλάκι κανέλα, ένα γαρύφαλλο, ξύσμα από δυο πορτοκάλια και περίπου τρία φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Βάζουμε μέσα σε μια λεκανίτσα την ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε καλά, αμέσως μετά προσθέτουμε τον χυμό που μέσα θα διαλύσουμε την σόδα, το ξύσμα, το κονιάκ που μέσα θα διαλύσουμε το μπέκιν και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ χειρός.

Αφού γίνουν όλα μια μάζα, ρίχνουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε το αλεύρι.

Όταν έχουμε ένα πυκνόρρευστο χυλό, τον αδειάζουμε στο λαδωμένο ταψάκι μας και το βάζουμε στον φούρνο για μια ώρα περίπου.

Όση ώρα ψήνεται το γλυκό, η μυρωδιά του πορτοκαλιού θα γεμίσει το σπίτι…

Όταν το βγάλετε, το κόβετε τετράγωνα μικρά κομμάτια….

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close