ΓΕΥΣΗ

Πίτα γυμνή με σπανάκι και μοτσαρέλα

Η πίτα με χυλό χωρίς φύλλο, έχει θεσσαλικές ρίζες, όμως την φτιάχνουν σε πολλά μέρη της Ελλάδας.
Το βασικό της στοιχείο είναι το καλαμποκάλευρο, εμείς όμως θα την φτιάξουμε πιο ελαφριά.

Θα χρειαστούμε ένα κιλό σπανάκι, μπορεί να είναι και κατεψυγμένο για μεγαλύτερη ευκολία, άνηθο και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό, ένα πακέτο τριμμένη μοτσαρέλα, τέσσερα αυγά, λίγο πιπέρι και ένα ποτήρι νερό.

caffeine adv2020b

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μαζί με το γιαούρτι καλά καλά να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε λίγο πιπέρι χοντροκομμένο, το ποτήρι με το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός.

neratzoulis neo

Εν τω μεταξύ έχουμε μαράνει το σπανάκι στην κατσαρόλα με λίγο άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι και το αφήνουμε για δέκα λεπτά, όταν τελειώσει, ενσωματώνουμε το σπανάκι με τον χυλό, ρίχνουμε και την μοτσαρέλα, στρώνουμε την πίτα μας σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με σουσάμι η παπαρουνόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, μέχρι να ροδίσει και να πάρει το γνωστό καστανόξανθο χρώμα.

Καλή επιτυχία!!!!

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button