ΓΕΥΣΗ

Πίτα γυμνή με σπανάκι και μοτσαρέλα



Η πίτα με χυλό χωρίς φύλλο, έχει θεσσαλικές ρίζες, όμως την φτιάχνουν σε πολλά μέρη της Ελλάδας.
Το βασικό της στοιχείο είναι το καλαμποκάλευρο, εμείς όμως θα την φτιάξουμε πιο ελαφριά.



Θα χρειαστούμε ένα κιλό σπανάκι, μπορεί να είναι και κατεψυγμένο για μεγαλύτερη ευκολία, άνηθο και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό, ένα πακέτο τριμμένη μοτσαρέλα, τέσσερα αυγά, λίγο πιπέρι και ένα ποτήρι νερό.

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μαζί με το γιαούρτι καλά καλά να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε λίγο πιπέρι χοντροκομμένο, το ποτήρι με το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά.



Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός.

Εν τω μεταξύ έχουμε μαράνει το σπανάκι στην κατσαρόλα με λίγο άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι και το αφήνουμε για δέκα λεπτά, όταν τελειώσει, ενσωματώνουμε το σπανάκι με τον χυλό, ρίχνουμε και την μοτσαρέλα, στρώνουμε την πίτα μας σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με σουσάμι η παπαρουνόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, μέχρι να ροδίσει και να πάρει το γνωστό καστανόξανθο χρώμα.

Καλή επιτυχία!!!!



Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close