ΓΕΥΣΗ

Πέρκα στον φούρνο με γιαχνιστά (τσιγαριαστά) χόρτα



Γεύσεις Αρκαδίας… Γι αυτό το φαγητό που θα απογειώσει την γεύση σας θα χρειαστούμε, ένα φιλέτο πέρκας κατεψυγμένο, λάδι, χόρτα διάφορα, ότι σας αρέσει και όσα μυριστικά βάλετε τόσο πιο καλό θα γίνει, ένα κρεμμύδι φρέσκο, μάραθο η άνηθο, πελτέ ντομάτας  και 2-3 φρέσκες ντομάτες περασμένες στο μούλτι, αλατοπίπερο.



Ας το φτιάξουμε, σ ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, τα χόρτα και τα μυριστικά ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγο.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι. και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι για να μαλακώσουν λίγο τα χόρτα.



Εν τω μεταξύ ανοίξτε τον φούρνο να προθερμαθεί στους 200 βαθμούς πάνω κάτω.
Όταν είναι έτοιμα, τα αδειάζουμε τα μισά μέσα σ ένα ταψί, πάνω τους βάζουμε το φιλέτο πέρκας και το σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα.

Ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και το βάζουμε στο φούρνο για μια ώρα περίπου, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε λίγο για να πάρει ελαφρύ χρώμα.

Είναι ένα φαγητό με δυνατή γεύση γι αυτό λίγο ψωμί φρέσκο και είναι αρκετό.

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close