ΓΕΥΣΗ

Πέρκα στο φούρνο σκεπαστή με ντομάτα

Έχουμε ξαναφτιάξει πέρκα στον φούρνο με κλωνάρια δεντρολίβανου και κρασί, σήμερα θα το φτιάξουμε αλλιώς και γίνεται εξίσου υπέροχο.

Πριν ξεκινήσουμε ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.

caffeine adv2020b

Θα χρειαστούμε ένα φιλέτο πέρκας, αλατοπίπερο, λίγο λάδι, θυμάρι, τέσσερα πέντε καρότα, δυο πιπεριές χοντροκομμένες και δυο μεγάλες ντομάτες για το σκέπασμα.

Βγάζουμε την πέρκα από την κατάψυξη απ το βράδυ και την βάζουμε να αποψυχθεί μέσα στο ψυγείο, επειδή έχουμε πλέον καλοκαίρι.

neratzoulis neo

Πλένουμε το ψάρι, το βάζουμε μέσα στο ταψάκι μας και στο πλάι βάζουμε τα καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες, τις πιπεριές επίσης, ρίχνουμε αλατοπίπερο, θυμάρι, τα ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού, εγώ έβαλα και λίγη νοστιμιά σκόνη, ρίχνουμε από πάνω πολύ λίγο λάδι, κόβουμε στρογγυλές φέτες τις ντομάτες και σκεπάζουμε το φιλέτο της πέρκας, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τις ντομάτες, ρίχνουμε πολύ λίγο νεράκι, μισό ποτήρι του νερού, λίγο ακόμη λαδάκι πάνω στις φέτες της ντομάτας και σκεπάζουμε το ταψάκι μας καλά με αλουμινόχαρτο. κι αμέσως μετά το βάζουμε να ψηθεί για περίπου μια ώρα.

Μόλις περάσει μια ώρα το ξεσκεπάζουμε, το αφήνουμε άλλο ένα τέταρτο για να ροδίσει λίγο στον αέρα αν έχει ο φούρνος σας, και είναι έτοιμο.

Το συνοδεύουμε, με ένα ρύζι πιλάφι, η πουρέ πατάτας, κι οπωσδήποτε ένα λευκό η ροζέ κρασάκι!!!!

Όταν τρώμε ψάρι δεν τρώμε τυριά… έτσι λένε κι εμείς το ξαναλέμε!!!

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...
Back to top button