ΓΕΥΣΗ

Πέρκα κατεψυγμένη στο φούρνο με δεντρολίβανο

Ένα πολύ ωραίο, οικονομικό και γρήγορο φαγητό, είναι αυτό που θα φτιάξουμε τώρα… Πριν ξεκινήσουμε ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.

Θα χρειαστούμε ένα φιλέτο πέρκας, αλατοπίπερο, λίγο κρασί, λάδι,  θυμάρι, και κλωνάρια δεντρολίβανου.

caffeine adv2020b

Βγάζουμε την πέρκα από την κατάψυξη απ το βράδυ και την βάζουμε να αποψυχθεί, μέσα στο ψυγείο αν είναι καλοκαίρι και έξω απλά, όταν είναι χειμώνας.

Πλένουμε το ψάρι το βάζουμε μέσα στο ταψάκι μας και ρίχνουμε αλατοπίπερο, θυμάρι, το κρασί, λίγο λάδι, στο πλάι βάζουμε τα κλωνάρια του δεντρολίβανου, συμπληρώνουμε λίγο νεράκι κι αμέσως μετα, το βάζουμε να ψηθεί για περίπου μια ώρα.

neratzoulis neo

Το συνοδεύουμε, με πατάτες, κολοκυθάκια και μπρόκολο βραστά, η ένα ρύζι πιλάφι, η πουρέ πατάτας, η χόρτα βραστά κι οπωσδήποτε ένα λευκό η ροζέ κρασάκι!!!!

Όταν τρώμε ψάρι δεν τρώμε τυριά… έτσι λένε.

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...
Back to top button