ΓΕΥΣΗ

Πατάτες γιαχνί… από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Όταν ήμουνα μικρή, γυρίζοντας από το σχολείο, πεινασμένη, το σπίτι μοσχοβολούσε απ τα κανελογαρύφαλα και την ντομάτα, ήταν οι πατάτες γιαχνί της μαμάς μου…

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο φαγητό, γευστικό, γρήγορο, οικονομικό και πολύ χορταστικό….

caffeine adv2020b

Αρχικά να πούμε πως θα χρειαστούμε πατάτες, ντομάτες, κανέλλα, μπαχάρι, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, δαφνόφυλλο, λίγο κρασάκι, ένα κύβο λαχανικών και  λάδι.

Άλλοι βάζουν και κρεμμύδι, εγώ δεν βάζω ποτέ, ούτε η μητέρα μου έβαζε…

neratzoulis neo

Λοιπόν, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις χοντροκόβουμε και τις βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με λίγο λάδι, έχουμε ξαναπεί ότι στα λαδερά μας το λάδι φαίνεται, αλλά δεν επιπλέει.

Τις φέρνουμε μερικές βόλτες κι όταν ροδίσουν ελαφρά τις σβήνουνε με λίγο κόκκινο κρασί η ότι άλλο σας βρίσκεται, αμέσως μετά, θα βάλουμε την λιωμένη ντομάτα μας, η που θα πολτοποιήσουμε μόνοι μας στο μούλτι, η τις έτοιμες του εμπορίου, επίσης είναι πολύ καλές.

Στην συνέχεια αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγη κανέλα, μπαχάρι, γαρύφαλλο τριμμένα, μοσχοκάρυδο, δαφνόφυλλο, συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και το αφήνουμε να βράσει καμιά ωρίτσα σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να δέσει και να μελώσει η σάλτσα τους.

Ορίστε… έτοιμο και μοσχοβολιστό….

Του πάει για να το συνοδεύσετε τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...
Back to top button