Αρχική ΓΕΥΣΗ Σελίδα 5

ΓΕΥΣΗ

Γαριδομακαρονάδα… από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Ας δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε: Ένα πακέτο γαρίδες κατεψυγμένες καθαρισμένες με το κεφάλι τους, ένα μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι πιπέρι τριμμένη φρέσκη ντομάτα...

Πάστα Φλώρα… από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Μαλακώνετε μισό πακέτο βούτυρο, αν θέλετε, το βάζετε για πέντε λεπτά μέσα στο φούρνο μέσα σ ένα πυρεξάκι, η το μαλακώνετε στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφού...

Γαρίδες με λιγκουίνι στον φούρνο… από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα φαγητό που θυμίζει γαριδομακαρονάδα, αλλά φτιαγμένο κάπως αλλιώς και ψημένο στον φούρνο. Θα χρειαστούμε ένα πακέτο γαρίδες μεγάλες, κατεψυγμένες, καθαρισμένες, ένα πακέτο λιγκουίνι, δυο πιπεριές...

Σορμπέ λεμόνι… από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Υπέροχο, γευστικό, δροσιστικό, σαν γλυκό η σαν παγωτό, αλλά και ως καθαριστικό της αναπνοής μετά από γεύμα, συνήθως το σερβίρουν μετά από ψάρι, αλλά...

Βλίτα γιαχνιστά… από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Το καλοκαίρι τα βλίτα έχουν την τιμητική τους, βραστά, πίτα,  γιαχνιστά, ακόμα και ντολμάδες με το φύλλο τους, εγω έκανα μια αυτοσχέδια συνταγή χθες,...

Σύκο άγριο γλυκό κουταλιού …από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Στο σπίτι μου στην Αρκαδία υπάρχει μια συκιά που βγάζει άγρια σύκα, αρσενικά, τα λένε και ορνούς, αυτά τα σύκα δεν ωριμάζουν γι αυτό...

Αρνάκι λαδορίγανη της Λαμπρής – Καλό Πάσχα

Βέβαια το Πάσχα ανήμερα, συνηθίζονται γενικώς τα σουβλιστά, πολλοί όμως δεν τα κάνουν, για διάφορους λόγους… Άλλοι μένουν στην Αθήνα η σε άλλες μεγάλες...

Αυτά είναι τα καλύτερα Πασχαλινά κουλουράκια – Πως θα τα φτιάξετε

Αυτή τη εβδομάδα ετοιμάζουμε τα παραδοσιακά μας γλυκά, βάφουμε αυγά και όλα τα Πασχαλιάτικα… Πάντως όλα είναι γρήγορα και πρόχειρα, αφού το Μεγάλο Σάββατο...

Λαχταριστή κιμαδόπιτα

Εξαιρετική και χορταστική πίτα για τραπέζι, αλλά και στην καθημερινότητά μας. Ας δούμε τι θα χρειαστούμε για να την φτιάξουμε, αρχικά θα χρειαστούμε ένα...

Χταποδάκι κριθαρότο

Αγοράζω πάντα κατεψυγμένο χταπόδι, μπορείτε όμως να αγοράσετε και φρέσκο από το ψαρά σας και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. Αφού λοιπόν το αποψύξω, το καθαρίζω καλά,...