ΓΕΥΣΗ

Μπακαλιάρος παστός με χόρτα και μυριστικά στον φούρνο…

Γεύσεις Αρκαδίας… Γι αυτό το φαγητό που θα απογειώσει την γεύση σας θα χρειαστούμε, ένα κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο, λάδι, χόρτα διάφορα, μυρώνια και καυκαλήθρες, ένα κρεμμύδι φρέσκο
Πελτέ ντομάτας και 2-3 φρέσκες ντομάτες περασμένες στο μούλτι Αλατοπίπερο.

Μπακαλιάρος παστός με χόρτα και μυριστικά στον φούρνο… 2

Πάμε τώρα να το φτιάξουμε.

Σ’ ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, τα χόρτα και τα μυριστικά ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγο.

Μπακαλιάρος παστός με χόρτα και μυριστικά στον φούρνο… 3

Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι. και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι για να μαλακώσουν λίγο τα χόρτα.

Εν τω μεταξύ ανοίξτε τον φούρνο να προθερμαθεί στους 200 βαθμούς πάνω κάτω.
Όταν είναι έτοιμα, τα αδειάζουμε τα μισά μέσα σ ένα ταψί, πάνω τους βάζουμε τα κομμάτια από το μπακαλιάρο και σκεπάζουμε με  τα υπόλοιπα.

Ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και το βάζουμε στο φούρνο για μια ώρα περίπου.

Μόνο φρέσκο ψωμί και λίγο κρασί, τίποτ άλλο…



Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close