HTML Tables

Μπακαλιάρος παστός με χόρτα και μυριστικά στον φούρνο…

2

Γεύσεις Αρκαδίας… Γι αυτό το φαγητό που θα απογειώσει την γεύση σας θα χρειαστούμε, ένα κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο, λάδι, χόρτα διάφορα, μυρώνια και καυκαλήθρες, ένα κρεμμύδι φρέσκο
Πελτέ ντομάτας και 2-3 φρέσκες ντομάτες περασμένες στο μούλτι Αλατοπίπερο.

Πάμε τώρα να το φτιάξουμε.

Σ’ ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, τα χόρτα και τα μυριστικά ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγο.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι. και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι για να μαλακώσουν λίγο τα χόρτα.

Εν τω μεταξύ ανοίξτε τον φούρνο να προθερμαθεί στους 200 βαθμούς πάνω κάτω.
Όταν είναι έτοιμα, τα αδειάζουμε τα μισά μέσα σ ένα ταψί, πάνω τους βάζουμε τα κομμάτια από το μπακαλιάρο και σκεπάζουμε με  τα υπόλοιπα.

Ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και το βάζουμε στο φούρνο για μια ώρα περίπου.

Μόνο φρέσκο ψωμί και λίγο κρασί, τίποτ άλλο…