ΓΕΥΣΗ

Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι μπασμάτι

Σας έχω ταράξει στην λαχανοφαγία και την οσπριοφαγία, δεν είναι όμως απαραίτητα κακό, η γενιά των Ελλήνων που τρεφόταν έτσι, είχε πολύ υψηλό προσδόκιμο ζωής.

Αργότερα πέσανε όλοι στην κρεατοφαγία, το φαγητό του δρόμου και το ντελίβερι κι αφήστε το καλυτέρα… οι μεγάλοι έγιναν συχνοί επισκέπτες των νοσοκομείων και οι μικροί παχύσαρκοι, για το προσδόκιμο ζωής; ας μην το συζητήσουμε…

Η χώρα και οι κάτοικοί της πρέπει να ξαναγίνουν Έλληνες σε όλα τα επίπεδα και φυσικά στην διατροφή τους.

Αυτό το φαγητό συνήθως το φτιάχνουν την Κυριακή κι αυτό γιατί όπως είπαμε το κρέας ήτανε μια φορά την εβδομάδα, γι αυτό διάλεγαν  τις Κυριακές, εσείς  βέβαια μπορείτε να το φτιάξετε όποτε θέλετε…

Πάμε τώρα να δούμε τι θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε το φαγητό μας…

Θα χρειαστούμε κρέας μοσχάρι κομμένο σε μερίδες, ανάλογα όμως του πόσοι είστε, θα αποφασίσετε και το πόσο κρέας θα αγοράσετε, εγώ πχ. έχω πάρει ένα κιλό.

Θα χρειαστούμε επίσης λίγο λάδι, αλατοπίπερο, μισό ποτήρι του νερού κρασί, ότι έχετε, μπαχάρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο τριμμένα, από λίγο, δαφνόφυλλα και χυμό ντομάτας η περασμένες τρεις ώριμες φρέσκες στο μούλτι, εγώ βάζω κι ένα κύβο λαχανικών φρέσκο, ούτε σκόρδα ούτε κρεμμύδια και φυσικά ρυζι για το πιλάφι.

Πάμε τώρα να το φτιάξουμε…

Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι, τα κομμάτια από το κρέας και τα τσιγαρίζουμε ν ασπρίσουν, μετα ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε, στη συνέχεια όλα τα μπαχαρικά, τον κύβο, την ντομάτα, λίγο νεράκι και αφήνω το κρέας να βράσει καλά μέχρι να δέσει και η σάλτσα.

Σας έχω πει ότι προτιμώ την χύτρα ταχύτητας, γιατί ούτε έχω το μυαλό μου στο φαγητό, ούτε ανακατεύω, ούτε συμπληρώνω συνεχώς νερό και νερό, σε τρία τέταρτα είναι έτοιμο και καλοβρασμένο.

Αφού έχει ετοιμαστεί το κρέας φτιάχνω και το πιλάφι.

Βάζω λίγο λάδι στην κατσαρόλα,ίσαίσα να καβουρντίσω το ρύζι, εγώσήμερα θα κάνω μπασμάτι, το ρύζι το καβουρδίζω για να γίνει σίγουρα σπυρωτό.

Αφού το καβουρντίσω λίγο να σκουρύνει ελαφρά, έχω βράσει νερό, ενα προς τρία πάει, ένα ρύζι τρία νερό δηλαδή, ρίχνω αλατοπίπερο και αφήνω να βράσει χαμηλώνοντας την θερμοκρασία στο 1, μέχρι ν απορροφήσει το νερό του κι είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε στο πιάτο το ρύζι, δίπλα το κρέας, περιχύνουμε με σάλτσα και καλή όρεξη…

Εννοείται πως δεν ξεχνάμε, πάντα να έχουμε μια πράσινη σαλάτα με το φαγητό μας!!!!!

Close