ΓΕΥΣΗ

Μακαρονόπιτα της Αλεξάνδρας







Μ αυτήν την πίτα τρελαίνονται μικροί και μεγάλοι, είναι πεντανόστιμη, πολύ εύκολη και μπορεί να υποκαταστήσει ένα γεύμα αν συνοδευτεί και με μια ωραία σαλάτα.

Θα χρειαστούμε ένα πακέτο μακαρόνια νούμερο 3 για παστίτσιο, ένα τέταρτο φέτα, τρία αυγά για την γέμιση και ένα για επάνω στο φύλλο, ένα πακέτοφύλο για πίτα, λάδι, αλάτι, πιπέρι και ένα φλυτζάνι γάλα.

Για πάμε να την φτιάξουμε τώρα,

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ,προσθέτουμε την φέτα, τα αυγά χτυπημένα με το γάλα, αν θέλετε προσθέτετε κι ότι τυρί υπάρχει σπίτι μαζί με την φέτα τριμμένα, λίγο αλάτι,πιπέρι,και ανακατεύουμε καλά,στρώνουμε σένα λαδωμένο ταψί τρία φύλλα, κάθε φύλο και λάδωμα βέβαια, ρίχνουμε την μισή γέμιση, βάζουμε άλλο έναφύλλο, λαδώνουμε ξανά άλλο ένα φύλο προσθέτουμε και το υπόλοιπο υλικό και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, την κλείνουμε καλά γύρω γύρω τις άκρες και την χαράζουμε με το μαχαίρι.

Χτυπάμε το αυγό με λίγο λάδι και λίγο γάλα και το ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια της πίτας.

Βάζουμε στον προθερμασμένο μας φούρνο και ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

Πανεύκολη, νόστιμη και χορταστική!!

Η Μακαρονόπιτα γίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, αλλά χωρίς να βάλουμεφύλλα, αν θέλετε να έχει κρούστα από πάνω, χτυπάτε δυο αυγά με ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, το βάζετε από πάνω, ρίχνετε τυρί τριμμένο και ψήνετε.

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close