ΓΕΥΣΗ

Λαχταριστή κιμαδόπιτα

Εξαιρετική και χορταστική πίτα για τραπέζι, αλλά και στην καθημερινότητά μας. Ας δούμε τι θα χρειαστούμε για να την φτιάξουμε, αρχικά θα χρειαστούμε ένα κιμά σαν αυτόν που κάνουμε τα μακαρόνια με κιμά, αλλά στεγνό, χωρίς καθόλου ζουμιά, ένα πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες, ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 3 αυγά, ένα μπολ μεγάλο τυρί τριμμένο μαλακό, ελαφρύ, αλεύρι, τόσο, όσο για να δέσει το μείγμα μας και λίγο λάδι για τα φύλλα.

Αφού ετοιμάσουμε τον κιμά όπως τα μακαρόνια μας, ετοιμάζουμε σ ένα άλλο λεκανάκι τα αυγά χτυπημένα , το γιαούρτι με το μισό τυρί και τα ενσωματώνουμε με τον κιμά, ρίχνουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά.

caffeine adv2020b

Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε από κάτω τρία φύλλα που τα λαδώνουμε μεταξύ τους ελαφρά, αδειάζουμε το μείγμα μέσα και γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα, σκεπάζοντας την γέμιση.

Σκεπάζουμε άλλα τρία φύλλα από πάνω και τα στρώνουμε όμορφα γύρω γύρω διπλώνοντάς τα, λαδώνουμε την επιφάνεια, σκορπίζουμε λίγο σουσάμι χαράσσουμε για να αναπνέει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.

neratzoulis neo

Σερβίρεται με βραστά λαχανικά, η χόρτα, η πράσινη σαλάτα.

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...
Back to top button