ΓΕΥΣΗ

Λαχανοντολμάδες με κρέμα


Τελευταία ενημέρωση:

Υπέροχο φαγητό της εποχής, ας δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε και πάμε να τους φτιάξουμε.
Θα χρειαστούμε ένα μέτριο λάχανο, μισό πακέτο ρύζι Καρολίνα, αλατοπίπερο, λίγο άνηθο η μάραθο, ένα κύβο λαχανικών φρέσκο, σε μορφή ζελέ δηλαδή, δυόσμο και λίγο λάδι.



Λοιπόν…αρχικά βάζουμε το λάχανο να βράσει, αφού κάνουμε την τρύπα με το μαχαίρι στο κοτσάνι για να βγαίνουν εύκολα τα φύλλα, για δέκα λεπτά περίπου, ανάλογα και με το λάχανο, μερικά είναι πολύ τρυφερά και φτάνουν τα δέκα λεπτά, αλλά τα πιο χοντρά και θέλουν λίγο ακόμα, όταν το λάχανο έχει αρκετά μαραθεί τότε βγάζουμε τα φύλλα, κόβουμε τα σκληρά και έχουμε τα φύλλα για το τύλιγμα.
Τυλίγουμε ένα ένα και τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε νεράκι για να βράσουν και πιπέρι χοντροαλεσμένο, ακουμπάμε επάνω ένα πιάτο για να μην ανοίξουν, χαμηλώνουμε το μάτι και τ αφήνουμε να βράσουν με την ώρα τους.

Σάλτσα αυγολέμονο

Σε μια κατσαρολίτσα, βάζετε δυο φλιτζάνια νερό που έχετε διαλύσει ένα κύβο λαχανικών, θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το νερό που ζεματίσαμε τα φύλλα του λάχανου, η ζουμάκι από την κατσαρόλα μας, μόλις ζεσταθεί λίγο όχι να βράσει, ρίχνουμε δυο κουταλιές γεμάτες της σούπας νισεστέ και ανακατεύουμε πολύ καλά με το χτυπητήρι, προσθέτουμε λίγο αλάτι πιπέρι συνεχίζουμε δυνατά να ανακατεύουμε, μέχρι ν αρχίζει να πήζει η σάλτσα μας, να είναι ρευστή, τότε, βάζουμε μέσα και χυμό από δυο λεμόνια και ανακατεύουμε, στο τελείωμα, αν θέλετε βάζετε και μια μικρή κουταλιά βούτυρο για την γεύση…

Εγώ το συνόδευσα με λίγη φέτα η ανθότυρο.

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Close
Close