ΓΕΥΣΗ

Κουνουπίδι Μπριάμ.. (από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη)

Ένα μικρό κουνουπίδι, χωρισμένο σε μπουκετάκια, τέσσερις μεγάλες αγκινάρες τις καρδιές, δυο μεγάλα καρότα καθαρισμένα, δυο πράσα καθαρισμένα, δυο μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες, ένα μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, λίγα σπαράγγια καθαρισμένα, Ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ, ένα ζωμό λαχανικών ζελέ, βασιλικό ξερό, λάδι, λίγη φρυγανιά τριμμένη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.(αν είμαστε εκτός εποχής δεν βάζουμε αγκινάρες)

Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια, τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί και τα αλατοπιπερώνουμε.

caffeine adv2020b

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, αμέσως μετά τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ζωμό, πασπαλίζουμε με το βασιλικό και βράζουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά.

neratzoulis neo

Αδειάζουμε τη σάλτσα επάνω στα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν έχουν μαλακώσει, και αν χρειάζεται, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με λευκά τυριά και φρέσκο ψωμάκι

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...
Back to top button