HTML Tables

Κουλουράκια της Λαμπρής

46


Θα σας δώσω μια πολύ ωραία πρόταση για κουλουράκια της Λαμπρής, με λιγα υλικά και χωρίς αυγά, γίνονται πολύ ωραία και μοσχομυριστά.

Ας τα φτιάξουμε…

Θα χρειαστούμε ενάμιση κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ενάμιση ποτήρι του νερού ζάχαρη, δυο πακέτα βούτυρο λευκό, ένα ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού, ένα ποτηράκι του κρασιού κονιάκ, δυο βανίλιες και ένα αυγό για το άλειμμα.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες…Σε μια άλλη λεκάνη, χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ χειρός το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι ν ασπρίσουν.Στην συνέχεια, ρίχνετε τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ, συνεχίζοντας το χτύπημα και όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Στην λαμαρίνα μας που θα τα ψήσουμε, στρώνουμε μια λαδόκολλα, την αλείφουμε με πολύ λίγο βούτυρο και βάζουμε τα κουλουράκια μας, αφού τους έχουμε δώσει το σχήμα που θέλουμε, κοτσιδούλες, στεφανάκια, μισοφέγγαρα και ότι άλλο θέλετε…

Με ένα πινελάκι τα αλείβετε με τον κρόκο του αυγού, που θα αραιώσετε με λίγο νεράκι και θα τα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για περίπου είκοσι λεπτά.

Και μια συμβουλή, όταν ψήνουμε κουλουράκια και γενικότερα ότι γίνεται με ζύμη, δεν ανοίγουμε ποτέ ενδιάμεσα τον φούρνο.

Και του χρόνου…