ΓΕΥΣΗ

Κοτόπουλο κρασάτο με χοντρό μακαρόνι

Για πάμε να το φτιάξουμε αυτό το φαγητό και να ξεσηκώσουμε τις παιδικές μας μνήμες από την μυρωδιά του σπιτιού μας…

Θα χρειαστούμε ένα κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες, πέντε-έξι ντομάτες στον τρίφτη και ένα κουτάλι της σούπας πελτέ ντομάτας, ένα πολύ μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λάδι, δύο ποτήριακόκκινο κρασί, ένα ξυλάκι κανέλα και ένα κουταλάκι τριμμένη, μπαχάρι τριμμένο και δυο τρεις κόκκους ολόκληρο, 10 πιπέρια μαύρα ολόκληρα και λίγο τριμμένο, γαρίφαλο τριμμένο και δυο τρία ολόκληρα, λίγο μοσχοκάρυδο και κάνα δυο δαφνόφυλλα, λίγο αλάτι.

Επίσης ένα πακέτο μακαρόνια νούμερο 3 η και 5, κεφαλοτύρι γωνία για τρίψιμο.

Πάμε τώρα να το φτιάξουμε…



Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και τα σοτάρουμε μέχρι να ξεκολλούν μόνα του από την κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα, τότε το σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα, κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει παντού, διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε ζεστό νερό, να υπερέχει όμως το κρασί και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσουνε, θα χρειαστεί περίπου μια ώρα, το κοτόπουλο δεν θέλει πολύ ώρα.

Σε μια άλλη κατσαρόλα τώρα βράζουμε τα μακαρόνια μας τα χοντρά να βράσουν, να κρατάνε λίγο να μην σπάσουν και τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σ ένα βαθύ σκεύος, ρίχνουμε λίγη από την σάλτσα του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά να λαδώσουνε .

Όταν είναι να σερβίρουμε, βάζουμε μακαρόνια στο πιάτο, τα πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο, βάζουμε από πάνω ένα κομμάτι κοτόπουλο και σάλτσα, ξαναρίχνουμε τυρί και έτοιμο το πιάτο μας.

Το καλύτερο τριμμένο τυρί που του ταιριάζει είναι κεφαλοτύρι γωνία.

Απολαύστε το με ένα κόκκινο κρασί και πράσινη σαλάτα.

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close