ΓΕΥΣΗ

Κολοκυθάκια γεμιστά, με σάλτσα αλευρολέμονο


Τελευταία ενημέρωση:

Αρχικά να πούμε, ότι τα κολοκυθάκια μας πρέπει να είναι μεγαλούτσικα και πιο πολύ στο πάχος και όχι στο ύψος.



Τα πλένουμε και τα αδειάζουμε απ την σάρκα τους, πιστεύω να το έχετε ξανακάνει αυτό το … σπορ, υπάρχει ειδικό εργαλειάκι, αλλιώς και μ ένα στρογγυλό, μη κοφτερό μαχαίρι γίνεται ωραιότατα το άδειασμα.

Την σάρκα απ τα κολοκυθάκια μας, την βάζουμε στο μούλτι και την πολτοποιούμε αν σας αρέσει βάλτε και λίγο κρεμμυδάκι μαζί, εγώ πάντως δεν βάζω, νομίζω πως δεν του πάει…

Σε μια λεκανίτσα, ρίχνουμε την σάρκα απ τα κολοκυθάκια μας, λάδι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και λίγο βασιλικό, ξερά αυτά φυσικά και συμπληρώνουμε με ρύζι γλασέ, ανάλογα με τον αριθμό που θα γεμίσετε, κανονίζετε και την ποσότητα του ρυζιού, επίσης αν σας αρέσει βάλτε λίγες σταφίδες και λίγο κουκουνάρι.

Ανακατεύετε καλά καλά και τα γεμίζετε ένα ένα, όχι μέχρι επάνω, ξέρετε εσείς… ναχουν λίγο χώρο, γιατί το ρύζι μας θα φουσκώσει και τα τοποθετείτε όρθια μέσα στην κατσαρόλα.

Επειδή υπάρχουν κενά και για να μην μας γυρίσουν προς τα κάτω και χυθεί η γέμιση όταν θα βράζουν, ενδιάμεσα, βάζουμε χοντροκομμένες πατάτες και έτσι τα στηρίζουμε, αλλά είναι και πολύ νόστιμες μετά.

Μπορείτε επίσης να βάλετε και λίγες πιπεριές που δίνουν ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.
Βράζουμε λίγο νερό, διαλύουμε μέσα ένα κύβο λαχανικών, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, να τα σκεπάσει, να έχετε κατά νου ότι θέλουμε να περισσέψει νερό για να κάνουμε το αλευρολέμονο και τ αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για ώρα περίπου.

Λίγο πριν είναι έτοιμα, φτιάχνουμε την σάλτσα αλευρολέμονο ως εξής, βάζουμε στο μούλτι όσο ζουμί υπάρχει στην κατσαρόλα μας, ρίχνουμε μέσα τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι η νισεστέ και χυμό από δύο μεγάλα λεμόνια η τρία μικρά, τα χτυπάμε καλά μέχρι να πήξει, βάζουμε την σάλτσα σ ένα μπολ και σερβίρουμε βάζοντας επάνω στα κολοκυθάκια.

Αυτό το φαγητό θέλει άσπρο τυρί και φρέσκο ψωμί!

Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Πολιτικοποιημένη και γενικά πολύ ανήσυχη… Μ'αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να ζωγραφίζω, να μαγειρεύω μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Μόλις απέκτησα και τον τίτλο της συγγραφέως, αφού από τα μέσα του Απρίλη κυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ…» Παράδεισός μου το Σίσι...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close